ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 20 лютого 2013 р.

20.02.2013р. Б. / Яку пенсію отримає Бенедикт XVI?


 
«La Stampa» написала, як виглядатиме подальше життя нинішнього Папи після його відходу від керування Церквою. Його пенсія становитиме 2500 євро. Крім цього, він повинен буде дотримуватися суворих приписів, виїжджаючи з нинішніх апартаментів.
 
Газета підкреслює, що хоча ще не усталено формального титулу, яким користуватиметься Папа після зречення, то все вказує на те, що титулом буде «єпископ-емерит Римський». І саме на цій підставі він отримуватиме пенсію в розмірі близько 2500 євро щомісяця. Якщо майбутній Папа не вирішить інакше, то Йозеф Ратцінгер не отримає кардинальського утримання, яке становить 5 тис. євро щомісяця, пише «La Stampa». 

Залишаючи Ватикан 28 лютого пополудні, Папа зможе забрати з собою з дотеперішнього свого помешкання в Апостольському палаці тільки своє фортепіано, отримані подарунки (наприклад, порцелянові фігурки котів), приватні листи та предмети особистого користування. Він не зможе взяти з собою нічого більше, навіть виделки, зазначає італійська газета, і підсумовує: Бенедикт XVI залишить Ватикан із легкою валізкою. 

Згадується, що коли після конклаву 2005 року новий Папа залишив своє помешкання в будинку біля площі св.Петра, то забрав із собою чимало приватних документів, начерків наукових праць та книжок. Тепер, згідно з приписами стосовно вакантного періоду в Апостольській Столиці, вони потраплять до таємного ватиканського  архіву, де зберігатимуться. 

Ватикан уже повідомляв раніше, що, покинувши Апостольський палац 28 лютого о 17.00, Папа на два місяці поїде до Кастель Гандольфо. Потім він повернеться до Ватикану та оселиться в будинку колишнього монастиря. Можливо, додає «La Stampa», туди перенесуть меблі з його кардинальського помешкання, які стоять на ватиканських складах.

За матеріалами: deon.pl

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів: