ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 5 лютого 2013 р.

05.02.2013р. Б. / Освічений расизм


Що відбувається, коли людина зважується протиставитися натискові «лібералізму й толерантності»? Нічого особливого – просто з прибічників толерантності злітають маски.
 
Джон Абрагам Ґодсон, член польського Сейму, депутат «Громадянської платформи», голосував проти розгляду в Сеймі законопроектів про партнерські союзи. Так, до складу державного правління Польщі входить негр, колишній пастор неоп'ятидесятницької спільноти «Церква Божа у Христі». 

Недорозвинений чорномазий
 
Не минуло й тижня після голосування, як на чорношкірого парламентаря звідусюди посипалися громи. В Інтернеті почав кружляти мем із його фотографією та підписом: «Депутат Ґодсон не голосував за партнерські зв’язки, бо боїться, що вийде ефект лавини ліберальних змін, а це не буде добре. Якби не лавина ліберальних змін, то депутат Ґодсон збирав би бавовну для костюмів інших депутатів».

Черговою справою є е-мейл надісланий до політика ГП юристом Мачєєм Рошаком.  Ґодсон зробив публічним зміст цієї кореспонденції, яку завершували такі слова: «До Вас, який попри все є (хіба?) трохи інтелігентішим від своїх колег, хотів би (…) написати ще одне слово: ЧОРНОМАЗИЙ. Подумайте над тим, пане Депутате».

Намічався скандал. Але, як пояснив заклопотаний відправник е-мейла, – загалом в акції йшлося лише… про провокацію, яка мала довести до свідомості Ґодсона: не погоджуючись на інституалізацію партнерських союзів, він дискримінує сексуальні меншини, які з цієї причини почуваються так, як він би сам почувався, ставши жертвою расизму.

Варто згадати, про ще один згадуваний політиком Платформи інцидент. Високопосадовий комунальний чиновник із Лодзі, відповідальний колись за міжнародну співпрацю та контакт із єврейською спільнотою, написав на своєму профілі у Фейсбуку: «Джоне Ґодсон, повертайся до Африки!». 

Ґетто для покидьків
 
Освічена Польща водночас розмірковує над черговими проявами гомофобії та трансфобії. Звинувачення лунають на адреси політиків і публіцистів, які опираються впровадженню до польського законодавства нової, альтернативної шлюбові, інституції. Це набирає щоразу курйознішого характеру.

На радіо Ток ФМ психолог Міхал Білевіч із Центру досліджень упереджень Варшавського університету зазначив: «Слова, які лунають з боку противників партнерських союзів, перевершують заявлену позицію». І додав, що маємо тут справу з «мовою ненависті», скерованою проти сексуальних меншин, хіба що приховану «під виглядом невинних консервативних переконань».

Куди такий напрям мислення провадить – показує голландський приклад. Нещодавно медіа повідомили про ініціативу міської влади Амстердама, що мала на меті ресоціалізацію осіб, обтяжливих для оточення. І тут зовсім не йдеться про орендарів нерухомості, які роблять прикрим життя своїх сусідів, вмикаючи по ночах голосну музику. До контейнерів* у промислових районах голландської столиці мають бути виселені люди, яким буде доведено, що вони особливо агресивні або що переслідують гомосексуалістів. 

*У Голландії люди справді живуть по колишніх вантажних контейнерах.
 
 За матеріалами: Rzecz Pospolita та перекладом Олесь Маслак

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: