ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 14 лютого 2013 р.

14.02.2013р. Б. / Настоятель собору Нотр-Дам судитиметься з FEMEN


 
Отець Патрік Жакен, настоятель паризької катедри Пресвятої Богородиці, збирається позиватися з активістками FEMEN, які влаштували неподобство у храмі 12 лютого, у вівторок, повідомляє Le Figaro.
 
Представники парафіяльної спільноти написали заяву до поліції зі звинуваченнями у псуванні майна, неповазі до культурного спадку та нападі на служителів храму. 

Наступного дня після заяви Папи Бенедикта про зречення «феменки» пройшли усередину собору Пресвятої Богородиці разом з іншими туристами, де роздяглися й стали вигукувати антицерковні гасла, щоб таким чином «відсвяткувати відставку Папи». 

Найбільше обурення у керівництва собору викликало насильство щодо співпрацівників служби безпеки, які зазнали побоїв: в одного з них навіть зламане плече, повідомляють французькі джерела з посиланням на інформацію Паризької архідієцезії. «Цей бридкий вискок був нечуваний за своєю жорстокістю, – сказав настоятель собору о.Патрік Жакен. – Діти, які знаходились у соборі, були вкрай налякані». Саме тому керівник служби безпеки храму подав свої дві заяви до поліції: зі скаргами на «побої та поранення» та «осквернення культового простору і сакральних об’єктів». Зокрема, внаслідок «акції», коли ці представниці, вигукуючи свої гасла, гамселили палицями по виставлених у соборі нових дзвонах храму, від одного із дзвонів відкололася частина позолоти. Збиток має бути відшкодований. 

Акції «феменок» викликали протест: тисячі вірних підписали петицію, закликаючи суспільну думку до боротьби з черговим «проявом ненависті» та вимагаючи, щоби FEMEN судили «як мінімум за два злочини»: публічні заклики до дискримінації, ненависті й насильства на національному, расовому чи релігійному ґрунті» та «публічну демонстрацію статевих органів третім особам у громадському місці». 

Залишилося хіба що організувати з України багато паломництв, аби за кордоном з нашою державою не було виключно ганебних асоціацій. 

За матеріалами: SiteUA, Le Figaro, ГлавКом

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: