ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 2 лютого 2013 р.

02.02.2013р. Б. / Архиєпископ Ліону готовий вийти на вулицю, щоби протестувати проти одностатевих шлюбів

Кардинал Філіпп Барбарен готовий вийти на вулицю, щоби висловити свою незгоду з урядовим проектом, так званогог шлюбу для всіх. З 29 січня до 10 лютого ним займаються французькі Національні збори. Проект передбачає ввести в цивільний кодекс визначення шлюбу наступним чином: «Шлюб поєднує дві особи різної статі або тієї ж статі». Таким чином, без будь-якої іншої зміни законодавства одностатеві стосунки матимуть такі ж права, як і подружжя, а також право на усиновлення дітей. До того ж з кодексу вилучать слова: «чоловік» і «дружина» та замінять словом «один із подружжя», а слова «батько» і «мати» – словом «батьки» або «один з батьків».

В інтерв'ю тижневику «Le Point» від 31 січня Архиєпископ Ліону підтвердив свою рішучість демонструвати спротив щодо урядового проекту, якщо «крик 13 січня» влада не почула. Єрарх нагадав про «велику національну мобілізацію» на вулицях Парижу під назвою «Manif pour tous», в якій взяли участь 340 тисяч міліціонерів та 800 тисяч противників одностатевих шлюбів, за даними організаторів.

На думку кардинала, незалежно від кількості демонстрантів, «про що відомо уряду», це була подія незрівнянна з будь-якою іншою впродовж багатьох років. – Цей натовп не прийшов захищати свій вибір чи інтереси, як це було 1984 року (коли протестували проти спроби включення приватних шкіл, а також католицьких, до державної системи освіти), але на благо всієї нашої країни – зазначив єрарх. За його словами, президент Франсуа Олланд «отримав би більшу повагу», якби сказав: «Я чув про стурбованість, яку висловили французи, і хочу, щоби ця реформа була досягнута широким консенсусом і пізніше не була оскаржуваною».

Кардинал сказав, що багато людей готові 2 лютого знову вийти на вулиці, щоби «зрозуміти, що цей законопроект не є ані добрим, ані прогресом», і що він готовий приєднатися до них.

Згадуючи зміст проекту, Архиєпископ Ліону критикував його як «революцію» в народженні та розвитку дитини. – Неминуче ми би перейшли від дитини-дару до дитини, яка нам належить; від усиновленої дитини, яка знає про своє походження, до дитини-«продукту», яка у більшості випадків не знатиме своїх двох батьків – попередив кардинал Барбарен. Він визнав, що виникають болісні ситуації, коли сімейна історія порушується смертю одного з батьків або їхнім розлученням, але чимось іншим є «зачаття дітей у цьому підході».

До того ж, наголошує єрарх, законопроект чітко говорить про розширення доступності штучного запліднення для пар, що складаються з жінок, і використання послуг сурогатних матерів. Прийняття закону про одностатеві шлюби призведе до того, що «рано чи пізно відбудеться голосування, легалізація, і хтозна, чи не повернення допоміжних репродуктивних технологій та послуг сурогатних матерів».

– Я рішуче виступаю проти цього насамперед тому, бо вважаю, що дитина має насолоджуватися батьком і матір’ю. Я не кажу, що для цього є право, бо багато дітей його не мають, але зрозуміло, що краще для кожного з них рости разом з їхніми батьками. Запитайте будь-якого вчителя і він скаже, які діти в класі мають повні сім'ї, а які не мають такого щастя – сказав єрарх.

За матеріалами: wiara.pl

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: