ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 14 квітня 2012 р.

14.04.2012р. Б. / Католицьких політиків, які діють всупереч вченню Церкви, треба не тільки євангелізувати, а й дисциплінувати


Католицьких політиків, які діють всупереч вченню Церкви, треба не тільки євангелізувати, а й дисциплінувати. Можливо, слід розглянути можливість, щоб відмовляти їм у Святому Причасті, – замислююється Фабіан Брускевич, єпископ штату Небраска.

Єпископ Фабіан Брускевич недавно зустрічався з Папою Бенедиктом XVI в рамках візиту ad limina. Підбиваючи підсумки візиту, він зазначив, що миряни мають велику владу і обов'язок освячувати світ. Він пояснив, що саме миряни повинні нести Христа туди, де священнослужителі часто не можуть сягнути: до місць праці, до оточення, в якому вони живуть і працюють.

Єпископ Брускевич у зв'язку з цим критикує політиків, які з одного боку, заявляють про себе як про католиків, а з іншого боку – підтримують те, що суперечить вченню Церкви: аборти і гомосексуалізм.

Це серйозна справа і серйозне зловживання, – заявив єрарх. Зараз католицькі установи зобов'язані платити за контрацепцію або навіть стерилізацію, якщо цього зажадають їхні працівники. На думку єпископа, католицькі політики також несуть відповідальність за впровадження цих законів.

Він звертає увагу на те, що католики, які так чинять, потребують євангелізації, а навіть дисципліни. Не вистачить покладатися тільки на катехизацію, – зазначає єпископ Брускевич. Можливо, доведеться серйозно замислитись над тим, щоб відмовляти у Причасті тим політикам, дії яких порушують моральне вчення Церкви, – говорить  єпископ штату Небраска.

Єпископ Фабіан Брускевич додав, що великим викликом сьогодні є євангелізація за допомогою сучасних засобів масової інформації. Позаяк тепер багато людей отримують релігійні знання не з книжок, а з засобів масової інформації, таких як блоги. Ось де миряни-католики можуть включитися у діло євангелізації.


За матеріалами info.wiara.pl

Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: