ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 21 березня 2012 р.

21.03.2012р. Б. / Поштову марку до ювілею Жанни д’Арк видадуть Франція і Ватикан



Французька і Ватиканська пошти повідомили про випуск поштової марки на честь 600-річчя від дня народження Жанни д'Арк. 
 
Марку із зображенням святої вартістю 77 центів з 4 травня можна буде придбати у Франції, а потім і у Ватикані. У Франції надрукують 2,5 млн. марок, у Ватикані – 1,6 млн. 

Св. Жанна народилася 1412 р. у селянській родині в Лотарингії. У 13 років вперше почула «голос», який закликав її до звільнення Франції. Під її керівництвом 1429 р. був звільнений Орлеан і отримані інші перемоги. 

У травні 1430 р. «Орлеанська діва» в результаті зради потрапила до британського полону, її засудили як єретичку і спалили на ринковій площі Руана. У 1456 р. процес над нею був визнаний недійсним через процесуальні порушення, а саму Жанну реабілітували. У XIX ст. розпочався канонізаційний процес «Орлеанської діви». 1909 її проголосили блаженною, а 1920 р. – святою. 


За матеріалами: Католицький Оглядач
Джерело:  КРЕДО  

Немає коментарів: