ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 1 червня 2016 р.

01.06.2016р. Б. / Методичний посібник для проведення «Веселих канікул»

Семінаристи пасторального центру «Еклезія» Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ створили методичний посібник для проведення літніх таборів «Веселі канікули» «Таємниця джерела милосердя».

Головною темою посібника є тема «Милосердя», що підкреслює головну тему діяльності всієї Католицької церкви, проголошену Папою Франциском. Літній табір за цією тематикою – це можливість проявити дар Божого Милосердя дітям та всім учасникам табору.

За словами св. Йоана Золотоустого, «Милосердя — воістину велика річ, це дар Господа, котрий, якщо його правильно використати, уподібнює нас до самого Бога, наскільки це взагалі можливо…»   Милосердя – запорука надії на щасливе життя людства. Милосердя – це не лише дар від Бога, а також і сам Господь, присутній поміж нами. Милосердя – це пряма протилежність до байдужості, а тому хтозна, що б сталося зі світом, який ми знаємо, якби не було цього Божого дару. 

Цей посібник не є універсальним секретом успіху проведення табору, однак вносить певні напрямні щодо того, як його провести. Запропоновані тут матеріали допоможуть гарно та весело розкрити поставлену тематику. Секретом успішного проведення табору є любов до дітей та інших аніматорів.

Матеріал катехизації сформований на основі енцикліки Папи Івана Павла ІІ «Бог, багатий милосердям», Святого Письма, Катехизму Католицької Церкви та Катехизму Української Греко-Католицької Церкви «Христос – наша Пасха». Крім того, використано інформацію про життя святого Івана Павла ІІ з книги Джорджа Вайґела «Свідок надії».

Програма посібника складається з ретельно опрацьованої катехизації, авторських пісень та сценаріїв для молоді, ігор та гуртків. Вона допоможе організаторам табору дати можливість учасникам весело і з користю провести час літніх канікул.


Немає коментарів: