ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 2 січня 2015 р.

02.01.2015р. Б. / На Харківщині створили спільноту «Поєднані в Любові»

У неділю, 28 грудня 2014 року, у храмі Архистратига Михаїла м. Люботина Харківської області після Архиєрейської Святої Літургії з благословення владики Василя (Тучапця), Екзарха Харківського, народилася нова спільнота - «Поєднані в Любові».

15 осіб, які раніше брали участь у щомісячних зустрічах подружніх пар, стали членами спільноти.  Під час присяги кожен обіцяв, що буде старатися зростати у вірі, дружбі, любові, святості і даруватиме їх іншим. Люди різного віку (найстарша пара вже має дорослих дітей) зустрічатимуться, щоб спільно зростати у вірі, а також осягати велике мистецтво побудови гармонійних подружніх стосунків та виховання дітей, ділитися своїм досвідом і брати до уваги досвід інших.

Основними засадами спільноти визначено любов, рівність, спілкування та чистоту. Покровителем обрано блаженну Матір Терезу з Калькутти. Саме ця особа, на думку багатьох членів спільноти, є прекрасним уособленням поєднання Любові до Бога і до людини. А слова Матері Терези якнайкраще відображають мету подібних зустрічей: «Ми повинні пам'ятати, що любов починається з дому і що майбутнє людства народжується в сім'ї. Для створення сім’ї достатньо полюбити, а щоб її зберегти потрібно навчитися терпіти і прощати».

Після Святої Літургії та складання присяги мало місце дружнє святкове чаювання. Кожен  представляв символ своєї сім’ї, який прикріплювали на гілках особливого дерева – емблеми нашої спільноти. Усе це відбувалося за участі владики Василя, який щиро нас підтримував, настановляв і давав поради. Панувала святкова піднесена атмосфера і тверда віра в те, що спільними зусиллями з Божою допомогою кожен з нас зможе стати кращим і принести до своєї сім’ї більше тепла і любові – більше Бога!

о. Ігор Табака, адміністратор храму Архистратига Михаїла
м. Люботина Харківської області

Немає коментарів: