ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 20 травня 2014 р.

20.05.2014р. Б. / В Україні заборонена дискримінція на основі "сексуальної орієнтації" або ввімкнене "зелене світло" содомітам (+video)

В Україні  заборонена дискримінація на основі сексуальної орієнтаціїВищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ відніс "сексуальну орієнтацію" до переліку ознак, за якими не може бути обмежень в Україні. Про це повідомила прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Згідно з повідомленням, ВССУ у листі від 07.05.2014 № 10-644/0/4-14 роз'яснив судам апеляційної інстанції, що для належного забезпечення рівності трудових прав громадян при розгляді спорів, що виникають у сфері трудових відносин, необхідно враховувати, що перелік ознак, за якими не може бути привілеїв чи обмежень у реалізації трудових прав громадян, не є вичерпним.

"Зокрема, неприпустимо порушення рівності трудових прав громадян не тільки на підставі ознак, зазначених у ч. 2 ст. 24 Конституції України, ст. 21 Кзпп, п. 2 ч. 1 ст. 1 Закону, але й за ознаками віку, кольору шкіри, іншим фізичним ознаками (вага, зріст, порушення мовлення, недоліки особи), сімейного стану, сексуальної орієнтації і тощо", - йдеться в повідомленні.

Також ВССУ звернув увагу, що при розгляді спорів про дискримінації у сфері праці необхідно враховувати положення закону України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні", яким забороняються будь-які форми дискримінації осіб та/або груп осіб за їх певними ознаками з боку не тільки державних органів, органів влади Автономої Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, але і з боку юридичних та фізичних осіб.

Нагадаємо, народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4581 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запобігання та протидії дискримінації)". За відповідне рішення проголосували 236 нардепів.

Цей закон прийнято з другої спроби з метою виконання плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України. Він дає визначення поняттям "дискримінація", "непряма дискримінація", "оголошений намір про дискримінацію", "пособництво в дискримінації".

Також закон відносить до повноважень омбудсмена ВР з прав людини запобігання та протидію дискримінації в приватній сфері, звернення до суду з заявами про дискримінації з метою захисту суспільних інтересів.



Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів: