ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 15 травня 2014 р.

15.05.2014р. Б. / З десятьох пацієнтів психотерапевта двоє — одержимі

Екзорцизм
Міжнародна конференція присвячена екзорцизму днями завершилася у Папському університеті «Regina Apostolorum» в Римі. Форум, в якому беруть участь багато експертів в різних областях, як мирян, так і священиків з усього світу проходив вже вдев'яте.
 
Учасники підкреслювали, що практика екзорцизму — це служіння любові і співчуття, яке вимагає великої віри і милосердя, «літургійний інструмент Церкви» щодо охрещених, які на своєму шляху увійшли в контакт із силами зла. 

Італійський психотерапевт і теолог Порксіа Квальярела, один з учасників конференції, звернув увагу на соціологічні та психологічні аспекти екзорцизму. На первинному етапі у кожному конкретному випадку важливо розпізнати: йдеться про одержимість чи про психологічні проблеми, типу істерії або депресії. Психотерапевт зауважив, що в середньому в його практиці з 10 ситуацій тільки дві є випадками справжньої диявольської одержимості, інші носять психологічний характер. Різниця між одержимістю і психологічними проблемами, пояснив доктор Квальярела, в тому, що в першому випадку мова йде про дійсно бажання знищити, розділити, робити зло, у другому — людина страждає від своєї хвороби. 

На конференції багато говорилося про розмивання реальності зла в сучасному світі, яка проявляється в переконанні багатьох осіб, у тому числі і з церковного середовища, що диявола не існує. Цю думку спростовує Святе Письмо, в якому говориться про присутність зла у світі. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: