ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 17 січня 2014 р.

17.01.2014р. Б. / Суєтність небезпечніша за відступництво, — Папа Франциск

Папа Франциск
Під час ранішньої Служби Божої Святіший Отець роздумував над відступництвом вибраного народу та говорив про відступництво сучасних християн. Проте небезпечнішою за відступництво Папа вважає суєтність.
 
Під час сьогоднішньої Літургії у Будинку Святої Марти Святіший Отець говорив про Перше читання.  У ньому розповідається як люди вимагають від старого вже Самуїла, аби він поставив над ними царя, який би керував ними. Насправді ж вони прагнули самі керувати. Тут йдеться про спокусу «нормальності» — бути такими ж як інші народи. Вони не хотіли бути відмінними, бути Божим народом, Царем якого є Бог, вони хотіли бути такими як усі інші народи, які мають земного царя. Отже, у певному сенсі вони «продали» дар особливої Божої любові, щоб вдягнутися в уніформу світу. 

Папа зазначив, що цей народ не лише не слухав Бога, але також відкинув Слово Боже. Цей розрив стосунків виражається у словах: «Настанови, отже, царя над нами, щоб правив нами, як воно діється в усіх народів». Святіший Отець додав, що таким чином вони відкинули Божу любов, відкинули свою обраність та захотіли бути такими як усі. Так сьогодні робить багато християн. 

За словами Папи Франциска, сьогодні християни також переживають цю спокусу – одягнути уніформу, бути такими як усі. Як часто ми всі відступаємо від Бога і біжимо за модою! 

Апостазія, відступництво — це гріх, це розрив з Богом, але це дуже видимий гріх. Проте небезпечнішою за відступництво є суєтність, тому що вона менш помітна, — зауважив Папа. 

Святіший Отець сказав, що християнин повинен бути нормальним, але одночасно відкритим на Боже Слово, щоб не віддалитися від своєї обраності. Папа закликав просити у Бога благодаті, щоб перемогти власні егоїзми і бажання виконувати свою волю замість Божої, а також просити про благодать відритого серця на Слово Боже. 

За матеріалами: wiara.pl 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: