ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 10 січня 2014 р.

10.01.2014р. Б. / Бути католицьким політиком — означає бути представником Євангелія у світі

політика
Дослідження, соціальна діяльність та освіта — ці три елементи повинні бути метою католицьких університетів, щоб виховати політиків, здатних до євангелізації світу. Про це говорив кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради «Iustitia et pax».
 
Ватиканський ієрарх виступив під час відкриття національної конференції Асоціації католицьких університетів Філіппін, що відбулась 9 січня. Він виступив перед учасниками форуму з доповіддю на тему «Виховання католиків, задіяних у політиці — місія католицьких університетів». 

За словами кардинала Тарксона, дослідницька діяльність католицьких вищих навчальних закладів «має бути присвячена методам вирішення проблем, які загрожують мирному співіснуванню і людському благополуччю». Головним принципом, на його думку, повинен залишатися «пошук істини», завдяки якому «можна так читати та інтерпретувати реальність, щоб бачити потребу в соціальній справедливості в конкретних ситуаціях». 

Соціальну діяльність католицьких університетів кардинал Тарксон назвав актом відповідальності перед суспільствами. Університети — це прекрасні місця для діалогу, в яких зустріч різних поглядів та інтересів може сприяти загальному благу. Крім того, на думку ієрарха, тут можна «виховувати добрих католиків, які стануть прекрасними політиками». 

Місія католицьких університетів, за словами кардинала — «навчити мислити критично і розважливо», «всупереч логіці ринку», пам'ятаючи про потреби бідних. Бути католицьким політиком, за словами кардинала Тарксона, означає «бути представником Євангелія в світі і євангелізувати соціальний порядок». 

За матеріалами: Ватыканскае Радыё

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: