ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 20 липня 2013 р.

20.07.2013р. Б. / Козаки Хмельницька звинуватили “Черноморское казачье войско” у розпалюванні релігійної та міжнаціональної ворожнечі


Хмельницький.jpgПриводом для відповідної заяви, яку подав до прокуратури Хмельницької області курінний отаман Хмельницького окремого козацького куреня імені І. Нечая Сергій Скоробогатий, слугували розміщені на деяких вулицях міста білборди, присвячені 95-й річниці розстрілу останнього російського імператора Миколи ІІ та його родини, канонізованих Російською Православною Церквою.

Процитовані на цих білбордах слова преп. Серафима Саровського  “В очах Божиих нет лучшей Власти, чем власть Православного Царя” курінний отаман розцінює як пропаганду в Україні монархії — ладу,  відмінного від встановленого Конституцією.

Він заявив прокуратурі вимогу притягти організаторів цієї реклами, підписаної “Черноморским казачьим войском” до відповідальності за статтею 161 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

Оскільки білборди, які слугували приводом для конфлікту, було терміново знято, запланований Хмельницьким куренем “Черноморского казачьего войска” на 17 липня 2013 року хресний хід у пам’ять розстріляної царської родини відбувся без зовнішньої реклами.

Минулося й без протистояння з козаками окремого козачого куреня імені І. Нечая, отаман якого висловився категорично проти вшанування канонізованого у Росії імператора на теренах України.

Хресна хода пройшла від храму Георгія Побідоносця (УПЦ МП) до майдану Незалежності і далі до меморіалу “Вічний вогонь”. Отаман козаків-”чорноморців” Ігор Арсенюк наголосив у своїй промові: “Це один з днів, коли ми звертаємо увагу усіх небайдужих до покаяння, адже вбивство царя, який був Богом помазаний на престол — страшна біда. Звертаємо увагу на цінності сім'ї, тому що родина Романових завжди допомагала нужденним, на фронті, була не байдужа до проблем людей”.

Загалом у хресній ході вулицями Хмельницького під прапорами монаршого дому Романових взяли участь близько 100 вірян, повідомив РІСУ з м. Хмельницька Ігор Западенко.

 Світлина інтернет-видання http://ye.ua

Джерело:   РІСУ

Немає коментарів: