ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 9 липня 2012 р.

09.07.2012р. Б. / Що спільного між космічними технологіями і Ватиканською бібліотекою?

Існує зв'язок між 80 тис. стародавніх манускриптів, що зберігаються у Ватиканській Апостольській Бібліотеці і сучасними космічними технологіями. 
 
Він полягає у тому, що Ватиканська бібліотека є єдиною в світі, яка вирішила архівувати власні манускрипти в цифровому форматі Fits (Flexible Images Transport System). 

Цей формат застосовується ще з 1960-х р. в космічній агенції «Nasa», для архівації інформації з астрономічних місій. В інтерв'ю радіо Ватикан, координатор відділу інформатики Апостольської Бібліотеки Лучано Аменті розповів, що вибір цього формату для зберігання цифрових зображень цінних манускриптів, був обраний з урахуванням особливої надійності, довготривалості, доступності та необмеженості розміру збереженого в ньому документа. 

«Архівація є досить складним процесом, оскільки її об'єкти досить крихкі. Однак, використовуючи найкращі технології, ми обмежуємо свою роботу тільки уважним контролем за матеріалом з яким працюємо, тому що, скарб, який ми зберігаємо - це манускрипти і жодна частина не може бути знищена або пошкоджена під час процесу архівації», - розповів співробітник бібліотеки. 

Лучано Аменті розповів, що формат Fits використовують більшість міжнародних установ, які отримують інформацію з космічних супутників, а також підприємства, що працюють в галузі біомедицини та атомної медицини. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: