ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 5 липня 2012 р.

05.07.2012р. Б. / Кардинальська комісія з організаційних та економічних питань Апостольської Столиці підбила підсумки діяльності за 2011 рік

У четвер, 5 липня 2012 р., у Ватикані оприлюднено повідомлення про те, що від 3 до 4 липня тривало засідання Ради кардиналів для вивчення організаційних та економічних питань Апостольської Столиці, яке пройшло під головуванням кардинала Тарчізіо Бертоне. В ній взяли участь кардинали-члени з різних кінців світу та представники Префектури Економічних Справ Апостольської Столиці, Губернаторства Держави-Міста Ватикану і Адміністрації Майна Апостольської Столиці. На запрошення кардинала Бертоне відповідні звіти також представив о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Генеральний Директор Радіо Ватикану.
 
Під час засідань було затверджено Зведений баланс Апостольської Столиці та Зведений баланс Губернаторства Держави-Міста Ватикану за 2011 рік. Так, Апостольська Столиця закінчила згаданий період з негативним сальдо майже у 15 мільйонів євро. Найбільшими статтями видатків є оплата праці персоналу, кількість якого становить понад 2800 осіб, та діяльність засобів суспільних комунікацій. Значний від’ємний баланс пов’язаний також з негативними тенденціям на світових фінансових ринках, які не дозволили осягнути передбачувані надходження.
 
Губернаторство, яке через різні свої підрозділи забезпечує діяльність Ватиканської держави, має автономну адміністрацію, незалежну від внесків Апостольської Столиці. Зведений баланс 2011 року закрито з позитивним сальдо у майже 22 мільйони євро. Станом на 31 грудня в різних підрозділах працювало майже 1900 людей. Найзначущіший внесок до скарбниці дала діяльність Ватиканських Музеїв, які завдяки понад 5 мільйонам відвідувачів, збільшили надходження приблизно на 10%.
 
За підсумками минулого року відзначено збільшення кількості надходжень від пожертв вірних на так званий «гріш Святого Петра», призначені на діла милосердя Святішого Отця, зросли надходження від різних церковних адміністративних одиниць у світі, призначені для підтримки служіння Римської Курії, внески для Апостольської Столиці з боку Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя, різних фундацій. Загалом, в порівнянні з 2010 роком, зафіксовано збільшення надходжень приблизно на 7,5 %.
 
Під час різних виступів, кардинали відзначили прозорість та вичерпність запропонованих їм даних. Належне визнання отримали зусилля, спрямовані на покращення адміністрування матеріальних дібр та ресурсів Апостольської Столиці. Почуття великої вдячності висловлено у зв’язку з внесками вірних та церковних інституцій, які є особливо похвальними, зважаючи на актуальну тривалу економічну кризу. Члени комісії щиро подякували за підтримку, часто анонімну, надану універсальному служінню Святішого Отця.

Джерело: Радіо Ватикан

Немає коментарів: