ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 13 липня 2012 р.

13.07.2012р. Б. / Молдова засудила комуністичний режим та заборонила радянську символіку


Прийнятий молдавським парламентом закон засуджує тоталітарний комуністичний режим у Молдавській РСР, що скоїв злочини проти людства, а також забороняє використовувати на території республіки комуністичні символи, зокрема зображення серпа і молота.
 
Парламент Молдови офіційно засудив комуністичний режим і заборонив комуністичну символіку. Відповідний законопроект був прийнятий на засіданні 12 липня. 

Законопроект засуджує тоталітарний комуністичний режим в Молдавській РСР, який скоїв злочини проти людства, а також дії всіх осіб, які брали участь у скоєнні злочинів комуністичного режиму. 

Окрім того, законопроект забороняє використовувати на території республіки комуністичні символи (як приклад згадані серп і молот). При цьому уточнюється, що заборона поширюється тільки на використання цієї символіки у політичних цілях. Також заборонено «пропагувати тоталітарні ідеології». 

У Молдові при владі перебуває ліберально-демократична коаліція, що складається з кількох партій. Найбільшою опозиційною партією є Партія комуністів республіки Молдова, очолювана колишнім президентом Володимиром Вороніним. Символами ПКРМ є серп і молот, а також розкрита книга. 

Для того, щоб набути чинності, закон про заборону комуністичної символіки повинен ще пройти затвердження у президента. Щоправда, навіть якщо глава республіки поверне документ до парламенту, депутати можуть прийняти його повторно (і в цьому випадку президент буде зобов'язаний його підписати). 

За матеріалами: ZN.UA 

Джерело:    КРЕДО



Питання для роздумів: "То хто ж тепер молдавани?"
 
Одна з можливих відповідей: "Мабуть ми, українці!"


р.Б. Леонід.

Немає коментарів: