ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 15 червня 2012 р.

15.06.2012р. Б. / Екуменізм та Інтернет. О. Спадаро: ризик замкнутися в колі своїх «друзів»

«Досягти людей в мобільному світі»: це – тема XVII Європейської Християнської Конференції, присвяченій Інтернету, яка закінчилася в Римі. Під час низки зустрічей екуменічного характеру представники європейських Церков і християнських організацій обговорювали питання стратегій і підходів, пов'язаних зі світом Інтернету. Про взаємозв'язок між технологією і духовністю говорив директор журналу «Civiltà Cattolica» о. Антоніо Спадаро:

«Коли людина занурюється в океан інформації, вона має розробити механізми вибору та визначення найважливіших для нього питань, які допоможуть йому потім належно користуватися отриманою інформацією. Тому, на мій погляд, однією з основних проблем нашого часу є допомога людям у пошуку правильних питань і, відповідно, фільтрів для інформації – відповіді на справді важливі питання. Трагедія сучасності полягає в тому, що абсолютно все вважається значним і важливим, і тому немає нічого справді важливого: все зрівнюється. Тому маємо воістину величезне виховне завдання.

Інтернет не є засобом євангелізації, тому що сам Інтернет не є засобом: це – довкілля, а отже простір євангелізації в тому значенні, що насправді це – сфера життя. Скільки з нас тепер підтримують стосунки з друзями, з близькими людьми або стежать за засобами масової інформації завдяки мережі? Тому Інтернет стає одним з просторів, в якому ми живемо, висловлюємося, думаємо, формуємо нашу думку, підтримуємо нашу дружбу. Таким чином мережа не може бути засобом євангелізації: це місце життя і місце, де можна давати свідчення Євангелія».

XVII Європейська Християнська Конференція в Римі на тему Інтернету мала екуменічний характер. «Інтернет, пояснив о. Антоніо Спадаро, – може надати сили екуменічному діалогові, однак, це також пов'язано з певним ризиком. Ризик полягає в тому, що в мережі створюються відфільтровані «замкнуті простори»: ми знаємо, що в Інтернеті, в соціальних мережах, наприклад на Facebook, зберігаються всі вхідні особисті дані, тобто нам уже дають готові пропозиції контактів і потенційних друзів, схожих на нас, а також ту інформацію, яку ми хотіли б почути. Ризиком є те, що ми можемо залишитися в недоступному для інших «замкнутому просторі». У цьому сенсі, наприклад, всі конфесії ризикують залишитися ізольованими. Отже, треба більше розробляти контексти комунікації, які встановили б постійний зв'язок між контекстами культурними і, в нашому випадку, також різного релігійного сприйняття».

За матеріалами: radiovaticana.org

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: