ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 3 червня 2012 р.

03.06.2012р. Б. / Бенедикт ХVI до політиків: жодна людина не може бути володарем іншої людини


"Ніяка людська влада не може розглядатися як божественна, а значить жодна людина не може бути володарем іншої людини", - сказав Папа, звертаючись до італійських політиків. Зустріч пройшла 2 червня, в другій половині дня, в садибі міланського архиєпископа. Папа зазначив, що свобода не є привілеєм декількох осіб, але правом усіх, цінним правом, яке громадянська влада повинна гарантувати всім жителям країни. "Однак свобода не означає свавілля окремої людини, але має на увазі відповідальність за кожну людину. Тут ми знаходимо один із основних елементів світськості держави: забезпечити свободу для всіх в повазі до іншої людини і в контексті законів, які спрямовані до благо всіх", - сказав Понтифік.

Папа зазначив, що закони кожної держави повинні знаходити обґрунтування і силу в природному праві, яке є основою кожного людського життя. "Держава повинна служити і захищати людську особистість і її добро у всіх аспектах, починаючи з права на життя", - сказав Папа. Він зазначив, що законодавство і діяльність державних установ повинні бути спрямовані на служіння родині. "Держава покликана визнавати властиву ідентичність сім'ї, заснованої на подружньому союзі, відкритому на життя, а також право батьків до вільної освіти і виховання своїх дітей", - сказав Понтифік. Святіший Отець зазначив, що родина буде позбавлена справедливості, якщо влада країни не буде гарантувати свободи в освіті.

Папа підкреслив, що в цьому служінні держави громадянам важливе конструктивне співробітництво з Церквою, яка може пожертвувати суспільству свій досвід, навчання, традицію, установи, якими вона служить народу. Понтифік зазначив, що період кризи вимагає сміливих технічно-політичних рішень. Папа закликав політиків з великою відданістю працювати на благо добра громадян, що є ясним проявом і видимим знаком любові з їхнього боку.

За матеріалами radiovaticana.org

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів: