ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 26 червня 2012 р.

26.06.2012р. Б. / Християни повинні критикувати споживацький стиль життя


Кардинал Рейнхард Маркс, голова Комісії єпископатів країн Європейського Союзу, направив спеціальне послання учасникам Конференції ООН про сталий розвиток, яка 20 червня розпочалася в Ріо-де-Жанейро, Бразилія.

Своє звернення ієрарх назвав «Спільна відповідальність за завтрашній світ». «З християнської точки зору, визнання людської гідності є основою сталого розвитку», - зазначив ієрарх і додав, що в цьому сенсі стійкість, як принцип всебічного людського розвитку, має на меті знайти рівновагу між соціальними, економічними та екологічними потребами.

Кардинал Маркс нагадав, що стійкість повинна супроводжуватися солідарністю, особливо у відношенні з бідними. «Сталий розвиток повинен включати в себе зміни не тільки у виробництві, але також і в споживанні», - зазначив європейський ієрарх. Він нагадав, що економічне зростання не має бути єдиною метою розвитку людини.

«Християни мусять критично ставитися до способу життя, які спрямовані виключно на споживання, зокрема на непропорційне використання енергії», - зазначив кардинал Маркс. Він нагадав, що співпраця має бути імперативом для майбутнього, а принцип субсидіарності має стати політичним пріоритетом влади всіх рівнів, в якому мають взяти активну участь громадські організації, приватний сектор і Церква.

«Те, що, по суті, є необхідним - це відродження серця і розуму, щоб розвиток не був тільки одновимірним, і не стосувався тільки боротьби з бідністю і голодом, вільного доступу до питної води, охорони здоров'я та освіти», - сказав кардинал і додав, що ми маємо ставати все більш щедрими, виявляючи свою солідарність і працюючи над новою культурою, яка шанує Бога, справедливість і справжній людський розвиток.

За матеріалами: Katolik.ru 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: