ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 11 червня 2012 р.

11.06.2012р. Б. / Італія: священик за шлюб гроші… дає


500 євро готівкою для кожної молодої пари замість того, щоб приймати плату за вділення шлюбу, – ось антикризова ініціатива настоятеля з півночі Італії. Він каже, що не тільки сам-один виступив із такою пропозицією.
 
Місцева газета «Il Resto del Carlino» повідомляє, що о.Джанкарло Піріні, настоятель парафії у місцевості Воланія поблизу Феррари, скасував у своєму храмі звичай приймати оплату за шлюб. 

Замість того, щоб підраховувати пожертви, він вирішив сам фінансово підтримати молоді пари, вділяючи їм по півтисячі євро на початок нової життєвої дороги. 

Отець визнав, що така допомога необхідна у наш час серйозної економічної кризи, однією з найбільших проблем якої є дуже високе безробіття серед молоді (понад 25%). 

«Деякий час тому назад, переглядаючи парафіяльну книгу з реєстром укладених шлюбів, я помітив, що це все ще та сама книга, розпочата 1955 року», – каже о.Піріні. Він визнав, що це відкриття його засмутило. Останніми роками в його храмі не було вділено жодного шлюбу. 

«Я так думаю, що багато молодих людей мають намір побратися, але відмовляються від цього з огляду на економічні труднощі, з якими можуть зіткнутися, будуючи сім’ю», – додав він. 

Тому о.Піріні вирішив застосувати фінансовий стимул, беручи приклад із такої само ініціативи іншого настоятеля з півночі Італії. Обидва сподіваються, що їхня ініціатива набуде численних продовжувачів.
 
За матеріалами: wiara.pl 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: