ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 9 червня 2012 р.

09.06.2012р. Б. / Кардинал Петер Ердо підбив підсумки третього Католицько-православного форуму

Голова Ради Конференції Єпископів Європи зазначив, що християнські Церкви Старого континенту в умовах нинішньої економічної кризи повинні скерувати до людей «здорове слово, яке має динаміку надії, інакше люди впадуть у відчай».
 
Підбиваючи підсумки роботи третього Європейського католицько-православного форуму, який проходив 5–8 червня в Лісабоні, кардинал Ердо повідомив, що єрархи обох конфесій роздумували над причинами кризи і знайомилися з досвідом різних країн. Він підкреслив, що ставлення до кризи в різних частинах Європи різниться, оскільки деякі регіони відчувають її сильніше, ніж інші. Єрарх розповів, що, наприклад, в Угорщині середня зарплата відповідає 20% зарплати в Німеччині, а ціни – майже однакові.
 
Кардинал зазначив, що учасники екуменічної зустрічі погодилися – економіка повинна функціонувати не тільки на технічному, математичному або абстрактному рівнях, але найперше має мати близький зв'язок з реальною економікою і світом праці. «Ми стоїмо перед багатьма формами відчуження: фінанси відчужені від реальної економіки; реальна економіка – від держави і суспільства; держава і суспільство часто відчужені від життя людей», – сказав кардинал.
 
Щоб вирішити проблеми, пов'язані з економічною кризою і бідністю в Європі, католицькі та православні єрархи закликали зміцнювати сім'ю, як місце, де люди вчаться відповідальності один за одного; цінувати людську роботу, як цінність і джерело добробуту; сприяти зміцненню відповідальності кожного громадянина за благо всієї громади.

За матеріалами radiovaticana.org

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: