ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 26 січня 2016 р.

26.01.2016р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (18.01-24.01)

18 січня 2016 р., напередодні празнику Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, Єпископ-помічник Київський Владика Йосиф (Мілян) в Патріаршому соборі Воскресіння Христового здійснив чин освячення Йорданської води.

В українській парафії Свв. Сергія і Вакха у навечір’я святого Богоявлення Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович) очолив Вечірню з Літургією Св. Василія Великого та Велике Повечір’я з Литією. У проповіді з нагоди навечір’я великого Господського свята Архиєрей підкреслив, що особливістю Вечірні з Літургією цього дня є велика кількість читань Старого Завіту: про сотворення світу, Мойсея та вихід ізраїльського народу, Іллю та Єлисея та ін.

19 січня, у день празника Богоявління:
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав очолив Божественну літургію та виголосив  проповідь до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Проповідник зауважив, що сьогодні ми святкуємо свято очищення і відродження людини, свято оновлення всієї Богом сотвореної вселеної у хрещенні нашого Спасителя Ісуса Христа. ПРОПОВІДЬ

Вдадика Діонісій, апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, очолив Архієрейську Божественну Літургію та здійснив Чин освячення води.

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив Божественну Літургію в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5). По завершенні Архиєрейської Божественної Літургії, Митрополит Ігор звершив Чин великого освячення води та благословення вірних.

Владика Венедикт: «Кожен із нас є цінний і важливий Богові!» На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії під час Божественної Літургії у храмі св. Архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка, 22) чоловічого монастиря Студійського уставу св. Обручника Йосифа.


20 січня 2016 року в каплиці Непорочного Серця Матері Божої і Новомучеників Українського народу (Небесна сотня) Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Заупокійну Літургію та Панахиду за героями Небесної сотні.

21 січня, в Центральному будинку офіцерів м. Києва відбулося перше в 2016 році засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. УГКЦ  в Раді представляють керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України владика Михаїл (Колтун) та його заступник о. Любомир Яворський (секретар Ради).  Особливу увагу було приділено проблемам військового капеланства в районах проведення АТО, а також висунуто пропозиції щодо плану діяльності Ради на 2016 рік. Ще однією метою зустрічі були вибори голови та секретаря Ради.

22 січня, в День Соборності України Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку та Михайлу Грушевському у Києві.
Більше п’ятдесяти демобілізованих воїнів АТО Буського району взяли участь у духовно-молитовному заході, який відбувся 23 січня в смт Олесько. У храмі Успіння Пресвятої Богородиці відбулась Божественна Літургія за участі 15-ти священників УГКЦ.

24 січня, в Неділю після Богоявлення:
Блаженніший Святослав очолив  Архиєрейську Божественну Літургію в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ в Києві. З Предстоятелем Церкви співслужив владика Йосиф, Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ. ПРОПОВІДЬ

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершив пастирський візит до парафії Пресвятої Богородиці – Володарки України (м. Львів, вул. Новознесенська, 34). З проханням про архієрейське благословення та відкритими серцями зустрічали єпископа парафіяльна спільнота із отцем-парохом Зіновієм Хоркавим та о. Тарасом Гадомським.

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив Чин благословення храму Собору св. Івана Хрестителя (м. Львів, вул. Зубрівська, 1а).

Також до вашої уваги:
Гвинтики машини, що розвалилася. Глава УГКЦ ставить діагноз українському суспільству Святослав Шевчук, Глава Української греко-католицької церкви, розмірковує про хвороби українського суспільства, називає їхні причини і порівнює з недугами Європи


Лише через 24 роки незалежності України прокуратура Києва нарешті реабілітувала двох єпископів і трьох священиків Греко-католицької церкви, яких радянська влада репресували за «зраду Батьківщині» і «контрреволюцію».

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: