ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 19 січня 2016 р.

19.01.2016р. Б. / Церква залишається лідером суспільної довіри українців – опитування

Найбільшою довірою серед населення України користується Церква. Волонтери зайняли друге місце у рейтингу суспільної довіри. 

  Найменше українці довіряють опозиції, Уряду України, Верховній Раді та російським ЗМІ.

Про це свідчать дані опитування громадської думки, яке провів Київський міжнародний інститут соціології у грудні 2015 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Церква утримує позиції лідера довіри українців – їй довіряють 58,8% опитаних. Церкві більше довіряють люди старшого віку (68,5%), ніж молодше покоління (51%), а також ті, хто отримали середню освіту.


Волонтери та громадські організації. Більше половини українців довіряють волонтерам – 57,6%, значна частина яких є представниками церковного середовища. Баланс довіри-недовіри до волонтерів є найвищим серед інститутів, довіра до яких досліджувалась у грудні 2015 року.

 Значно менший, та все ж позитивний баланс довіри мають громадські організації, укріплюючи свої позиції порівняно з минулими роками. Їм довіряють 34,5 % опитаних.

Переселенці. Відсоток довіри до переселенців (24%) приблизно дорівнює відсотку недовіри. У той же час, їм більше схильні довіряти люди старшого покоління.

Українські та російські ЗМІ. Вітчизняні ЗМІ, яким довіряють близько третини українців (32,3%), втратили у довірі порівняно з 2014 роком. І баланс довіри до них перейшов у негативний. Їм порівняно більше схильні довіряти представники старшого покоління та люди з середньою освітою.

Аутсайдерські позиції продовжують займати російські ЗМІ – відсоток довіри до них найменший, а баланс довіри-недовіри негативний у всіх регіонах.

Силові структури. Дещо менше половини населення довіряють Збройним силам України, однак, баланс довіри до них порівняно з вереснем 2014 року знизився, оскільки довіра до ЗСУ впала в усіх регіонах, але особливо в Західному та Східному.

Інші органи безпеки та правопорядку мають негативний баланс довіри-недовіри. Патрульна поліція має дещо більшу довіру серед населення, ніж СБУ та Національна поліція (колишня міліція). Баланс довіри-недовіри до останньої із переходом від міліції до поліції зріс на 3%.

Національній поліції більше довіряють у Західному регіоні, а найменше – у Східному. Інші опитування КМІСу, проведені в містах, де вже функціонує патрульна поліція, показують, що серед населення переважає нейтрально-позитивне ставлення до неї та до перших результатів її діяльності.

Інститути влади. Владні інститути (Уряд та Парламент) викликають найменше довіри у населення та мають дуже низький баланс довіри й недовіри. При цьому баланс довіри-недовіри до Уряду України порівняно з вереснем 2014 року впав більше, ніж на 40% (до -66%), перевершивши негативний показник 2012 року за часів Уряду М.Азарова.

Президент має дещо вищий, ніж опозиція, але так само негативний баланс довіри-недовіри. За час президентства баланс довіри-недовіри до П.Порошенка різко впав, буквально помінявши полюси: з 44 % у 2014 році до -48%  наприкінці 2015. Захід та Центр приблизно однаково не довіряють Президенту України, а найбільша недовіра спостерігається на Сході.
 
Київський міжнародний інститут соціології провів власне опитування громадської думки «Омнібус» з 4 грудня по 14 грудня 2015 року. Опитування проводилося у 110 населених пунктах (PSU) в усіх областях України, окрім АР Крим, за вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Методом інтерв'ю опитано 2022 респонденти.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% – для показників близьких до 25%, 2,0% – для показників близьких до 10%, 1,4% – для показників близьких до 5%.

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: