ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 4 січня 2016 р.

04.01.2016р. Б. / Тижневий огляд: Папа і Апостольський престіл (28.12.15 - 03.01.16)

Заступник держсекретаря Ватикану Архиєпископ Беччу в інтерв'ю для «Радіо Ватикану» підсумував події минулого року. Він зазначив і про скандали, але й розповів про позитивну реформу, яка відбувається у Ватикані. Говорячи про папську ініціативу, особливу увагу Архиєпископ звернув на  проголошення  Року Милосердя.

Ставати «оазами милосердя», зокрема «для численних мігрантів, які дуже потребують прийняття» закликав Папа Франциск юнаків і дівчат, які цими днями зібратися в іспанському місті Валенсії та 38-ме новорічне «Паломництво надії на землі», організоване екуменічною спільнотою з Тезе. Послання учасникам вже традиційної молодіжної зустрічі від імені Святішого Отця надіслав Державний Секретар Апостольської Столиці кардинал П’єтро Паролін, «Святіший Отець бажає, щоби протягом цих прекрасних днів, які зібрали вас у Валенсії на молитву й взаємоподіл, ви змогли ще краще пізнати Христа, Який є обличчям Отцевого милосердя», – зазначено наприкінці послання, що завершується щиросердечним благословенням Папи Франциска для юнаків і дівчат, які беруть участь в зустрічі, для братів спільноти Тезе і для всіх тих, хто приймає паломників у своїх домівках.

Під час загальної аудієнції 30 грудня 2015 року, Папа Франциск зосередив увагу на набожності до Дитятка Ісуса, яка допомагає зростати у вірі. Він закликав бути смиренними як Боже Дитя, жити «духовним дитинством», у школі Пресвятої Богородиці роздумуючи над покорою Бога, що задля нас став маленьким Дитятком. «Це велике таїнство, – підкреслив Папа. – Бог є смиренним. Ми, що є гордими, повними суєти, вважаємо себе чимось великим, але, в дійсності, є ніким! А Він, великий, є покірним  і стає дитиною. В цьому полягає справжнє таїнство! Бог є смиренним! Як же це прекрасно!» На завершення аудієнції Папа Франциск закликав молитись за постраждалих від повеней та штормів на трьох континентах світу. Святіший Отець сказав: «Запрошую вас молитись за жертви стихійного лиха, яке цими днями завдало шкоди  США, Великобританії, Південній Америці, зокрема Парагваю. Результатом стихійного лиха стали людські жертви, численні евакуйовані та величезні збитки. Нехай же Господь дасть утішення цим народам, а братерська солідарність допоможе у їхніх потребах».

Християнське життя – це мандрівка, але не сумна, а радісна подорож. І навіть якщо бачимо навколо себе чимало лиха, слід пам’ятати, що існує багато святих людей, які посвячують своє життя, щоб допомагати ближнім і молитися за ближніх. Такими думками Папа Франциск поділився з учасниками 40-го міжнародного конгресу Федерації церковних дитячих хорових колективів “Pueri cantores”, зустрічаючись з ними в останній день 2015 року. Зустріч відбулася в залі Павла VI у Ватикані і проходила у формі діалогу, під час якого Святіший Отець відповів на кілька запитань, які йому поставили юні хористи. 

«Оживлення у пам’яті днів року, що минає, може відбутися або як згадка про факти і події, які наводять хвилини радості чи болю, або ж намагаючись зрозуміти, чи ми відчували присутність Бога, Який все оновлює та підтримує Своєю допомогою», – сказав Папа Франциск під час подячного богослуження з нагоди завершення цивільного року, яке він очолив у четвер, 31 грудня, в базиліці Святого Петра у Ватикані. Під час проповіді Святіший Отець роздумував над подячною піснею «Te Deum», підкреслюючи значущість такого літургійного зібрання для того, аби «прославити Господа Бога наприкінці року», користуючись літургійним твором, слова якого «вже від четвертого століття супроводжують молитву в найважливіших моментах земного паломництва» Церкви. Мова йде про «радість вдячності», яка променіє з нашої молитви, розпізнаючи «сповнену любові присутність Господа Бога в подіях нашої історії».

Ангел Господній з Папою Франциском: відкриття Бога дає нове життя.

У п'ятницю вранці, в перший день Нового, 2016 року, коли Католицького Церква латинського обряду святквала урочистість Пресвятої Богородиці Діви Марії, Папа Франциск відслужив в базиліці святого Петра урочисту Святу Месу, розпочинаючи Новий Рік Божим благословенням для всього світу і відзначаючи також і 49-ий Всесвітній День Миру. Цьогорічне послання Папи з цієї нагоди має назву «Перемагай байдужість та здобувай мир». У проповіді Святіший Отець наголосив, що Христова благодать спонукає нас бути Його співпрацівниками у будування справедливішого та більш братерського світу, в якому кожна людина і кожна істота зможуть жити в мирі й гармонії  первісного Божого створіння. Він також пригадав, що Пресвята Богородиця є Престолом Премудрості  і Вона уможливлює нам зрозуміння Христової науки, а також сенсу всіх подій, які особисто заторкають нам, наші родини, наші країни та увесь світ. «Переходімо через Святі Двері Милосердя з упевненістю в супроводі Пречистої Матері, Пресвятої Богоматері, Яка заступається за нас», – закликав Папа Франциск, проповідуючи під час Святої Меси.

Радимо також прочитати:


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: