ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 22 липня 2015 р.

22.07.2015р. Б. / У БФ «Карітас Київ» відбулася зустріч президента благодійної організації із США монс. Джона Козара із вимушеними переселенцями

Днями у БФ «Карітас Київ» відбулася зустріч президента Міжнародної благодійної організації CNEWA з вимушеними переселенцям зі Сходу України та Криму.

Окрім президента організації CNEWA у зустрічі взяв президент Карітасу України Андрій Васькович та директор БФ «Карітас Київ» протоієрей Роман Сиротич.

Бесіда проходила в теплій та домашній  атмосфері. Сім’ї з дітьми та одинокі матері,  ділилися з гостем  своїми проблемами  і переживаннями, розповіли кожен свою історію життя, свою історію долі, понівечену війною» – повідомляє о. Роман.

Гість зі співчуттям і розумінням дослухався до кожної родини, до побажань маленьких, але сильних духом дітей, яким довелося пережити страхіття вибухів і бомбосховищ.  Присутні гості вислухали всі прохання переселенців.  Родини  відчули слова підтримки та надію на позитивний вихід із їхньої ситуації,  зрозуміли, що вони  не покинуті. Переселенці зі сльозами на очах  дякували за теплі слова та допомогу, яку вони отримують від “Карітасу”.

Як повідомляє прес-служба «Карітас Київ», на сьогоднішній день надано допомогу, більш як 15 тис., вимушеним переселенцям . Допомога надавалася і надається продуктами, гуманітарними речами, засобами гігієни та реабілітації для інвалідів. З дітьми проводяться психолого-педагогічні заняття та табори. На оздоровлення вже відправлено понад 120 дітей. Зареєстровано майже 5 тис осіб, які потребують допомоги.

Підсумовуючи о. Роман Сиротич говорить: “Тих, що потребують є значно більше, але за відсутності можливості ми змушені були припинити реєстрацію. Надамо поміч тим, що маємо, а вже тоді продовжимо реєструвати знову. Тому будемо щиро вдячні всім, хто спільно з нами допоможе у перших потребах тим, хто втратив дім – місце свого проживання та все що у нього було”.

Немає коментарів: