ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

26.04.2013р. Б. / Причастя для розлучених?


Шлюб
 
Папська Рада в справах сім'ї́ спростувала повідомлення італійської газети «La Repubblica», нібито Папа Франциск доручив цій дикастерії приготувати документ на тему можливості приступати до Причастя розлученим та особам, що створили новий зв’язок.
 
Позиція Католицької Церкви не змінилася: пари, які не живуть у церковному шлюбі, до Причастя приступати не можуть. 

Позицію Церкви у цьому питання виражає «Лист до єпископів Католицької Церкви на тему приступання до Святого Причастя розлучених вірних, що живуть у нових зв’язках» Конгрегації Віровчення від 14 вересня 1994 року. Цей лист підписав тодішній префект Конгрегації кардинал Йозеф Ратцінгер. 

У документі сказано, що до Причастя можуть приступати лише ті (одружені вдруге) особи, які через важливі причини (наприклад, виховання дітей) не мають можливості вчинити сепарації (тобто, розлучитися), проте «вирішують жити у повному утриманні, тобто, утримуватися від подружніх актів». Попри те, потрібно намагатися уникнути згіршення. 

А вірний, який живе у постійному подружньому зв’язку (more uxorio) з особою, котра не є його законною дружиною чи чоловіком, не може приступати до Причастя. 

За матеріалами: Gość Niedzielny 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: