ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 12 квітня 2013 р.

12.04.2013р. Б. / У Ватикані – про стовбурові клітини

стовбурові клітини
 
ІІ міжнародна конференція про регенераційну медицину розпочалась учора у Ватикані.
 
Упродовж трьох днів представники Церкви та світу науки, етики, журналісти й політики старатимуться віднайти спосіб поширення терапії з допомогою стовбурових клітин дорослої людини і популяризувати знання на цю тему. Однією з головних цілей конференції також є довести до свідомості суспільства, що віра й наука зовсім не взаємовиключні, але що вони існують у симбіозі. 

Отець Томаш Трафни з Папської ради з питань культури, яка є співорганізатором конференції, говорить про характер цієї зустрічі, а також підкреслює філософський та етичний виміри досліджень у цій галузі: 

– Ми фактично не займаємося медициною як такою, а пробуємо зрозуміти певну динаміку та можливі наслідки, що їх наукові дослідження у галузі регенераційної медицини можуть принести культурі, філософії, теології. Наше головне завдання – вислухати вчених, зрозуміти, як далеко розвинулися наукові дослідження і якими є ті суттєві елементи, що їх ми повинні взяти до уваги, думаючи також про душпастирські виклики, перед якими опиняється Церква. Ми стараємося запросити якнайбільш авторитетних експертів, у тому числі й професора Джона Гардона із Великої Британії, який минулого року отримав Нобелівську премію. Ми не хочемо займати позицію постійного бігу навздогін науці, ми маємо їй товаришувати і надавати в її розпорядження нашу чутливість, яка, з одного боку, випливає з наших моральних принципів, а з іншого – потребує актуалізації, постійного засвоєння нових медичних і наукових знань. 

За матеріалами: Radio Watykańskie

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: