ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 4 вересня 2012 р.

04.09.2012р. Б. / Українці побували на міжнародному форумі «Джен Фест» у Будапешті



 
З 29 серпня по 3 вересня у Будапешті (Угорщина) відбувся міжнародний форум молоді під назвою «Джен Фест». З ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир на цьогорічному форумі вперше була представлена також Україна в особі сорока представників нашої молоді з різних куточків України. Про це повідомив Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир.
 
Програма форуму включала різного роду представлення: культури, традицій, звичаїв різних країн. Виконання музичних творів, хореографії, живе ділення досвідом життя, базованих на братерстві, шуканні миру, любові до ближнього та життя із Богом – становило основу «Джен Фесту». 

Особливістю цьогорічного форуму було проголошення та погодження проекту «Молодь за єдність світу» та спільна угода по його реалізації, яку підписали усі учасники, включаючи й Україну. 

Особливістю зустрічі був марш усіх учасників, яких було близько чотирнадцяти тисяч, центральними вулицями Будапешту до символічного першого побудованого моста столиці Угорщини. Там, після тридцятисекундної тиші, відбувся найбільший в історії міжнародний «флешмоб». Невипадково символом та логотипом форуму обрали міст. Творити, будувати мости єдності, взаємодопомоги та братерства – залишились кличем, «мотто» та завданням усіх учасників «Джен Фесту», аби у своїх країнах, поселеннях, спільнотах бути рушіями та творцями цієї ідеї. 

Українська група в цих днях також активно ділилася з іншими багатством наших народних пісень, звичаїв, побуту, християнської традиції. А українські вишивані строї нашої молоді привертали увагу не лише учасників форуму, але й місцевих жителів Будапешту. 

Міжнародний форум Джен Фест (Genfest) – це зустріч молодих людей, які хочуть показати світу, що загальне братерство та об’єднаний світ є ідеалом заради якого варто жити. Зустріч є можливістю обміну думками та обговорення між тими, хто бачить в сучасному світі безліч викликів та можливостей для змін, ставлячись до іншого з пошаною.
 

Джерело:  КРЕДО

Немає коментарів: