ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 29 вересня 2012 р.

29.09.2012р. Б. / Соціальні мережі - простір для євангелізації

"Соціальні мережі: двері правди і віри; нові простори для євангелізації" - так звучить тема Всесвітнього дня соціальної комунікації на 2013р. "Одним з найбільших викликів для євангелізації сьогодні є той, який походить з цифрового середовища. І на цей виклик хоче звернути увагу тема, яку, в контексті Року віри, вибрав папа Бенедикт XVI для 47-го Всесвітнього дня соціальної комунікації", - наголошується в спеціальному повідомленні опублікованому 29 вересня.
 
Підкреслюється, що елементи для роздумів - "численні і важливі". "В час коли технологія намагається стати сполучною тканиною багатьох людських досвідів, таких як відносини і знання, необхідно запитати самих себе: чи може вона допомогти людям зустріти Христа у вірі? Не достатньо лише поверхневої адаптації мови, але необхідно бути здатними представляти Євангеліє, як відповідь на вічне питання людини про сенс і віру", - наголошується в повідомленні. Звертається увага на те, що мова не йде про те, щоб використовувати інтернет як "засіб" євангелізації, але євангелізатор повинен усвідомити, що життя сучасної людини виражається також в цифровому оточенні. Відзначається, що необхідно зважати на те, що розвиток і велика популярність соціальних мереж, вплинули на "акцентуалізацію діалогового та інтерактивного стилю спілкування і відносин".
 
Підкреслюється, що Всесвітній день соціальної комунікації - день встановлений на II Ватиканському Соборі. Він  відзначається в багатьох країнах світу в неділю перед торжеством Зіслання Святого Духа. Спеціальне послання Папи буде по-традиції опубліковано в день пам'яті св. Франциска Сальського, покровителя журналістів.
 
 
За матеріалами be.radiovaticana.va

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: