ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 27 вересня 2012 р.

27.09.2012р. Б. / Московський патріархат хоче об’єднати Україну з Росією та Білоруссю

 
У Російській Православній Церкві почали збирати голоси за возз’єднання Росії, України і Білорусі. Ініціатива збору підписів належить главі Синодального відділу Московського патріархату із відносин Церкви та суспільства протоієрею Всеволоду Чапліну. 
 
Хартія, під якою збирають підписи, містить звернення до президентів трьох держав із пропозицією про сприяння у підготовці та проведенні загального референдуму про возз’єднання «народу» і створення конфедерації. Ініціаторами хартії виступили представники вищого духовенства РПЦ. 

Автори ідеї про об'єднання вважають, що роз'єднання росіян, українців і білорусів було здійснено всупереч волі народу і тепер перешкоджає його вільному розвитку і благополуччю. «Ми, спадкоємці тисячолітньої історії і великої цивілізації, досвіду творення, добросусідства, військової доблесті і співпраці наших предків, об'єднані спільною культурою і діяльністю по облаштуванню і захисту нашої землі, при возз'єднанні візьмемо все найкраще з практичного досвіду нашого народу», - йдеться в хартії. 

Підписання хартії про возз'єднання почалося серед віруючих ще 21 вересня, в чергову річницю перемоги на Куликовому полі. Але хартія відкрита також для підписання всіма зацікавленими громадянами, організаціями та громадськими об'єднаннями. 

Автори хартії про возз’єднання України, Білорусі і Росії мають на меті зібрати підписи, які дозволять провести референдум. Хоча, скільки потрібно зібрати підписів, не можуть точно сказати навіть експерти, оскільки за останнє десятиліття в Росії не проводили жодного загальноросійського опитування. 

Раніше жаль з приводу розпаду Радянського Союзу відверто висловлював нинішній президент Росії Володимир Путін, а патріарх Московський і всієї Московськая і прочая Русі Кирило заявляв, що ця подія була «катастрофою історичної Росії». 

У самій Росії цю подію сприйняли неоднозначно. Наприклад екс-депутат Державної Думи Росії Костянтин Затулін від правлячої партії «Єдина Росія» назвав ідею благородною, однак каже, що без політичної волі керівників Росії, України і Білорусі наміри залишаться лише на папері. 

А російський політолог Станіслав Бєлковський називає ідею, викладену в Хартії, утопічною, оскільки, на його думку, сьогодні Росія, Україна та Білорусь рухаються у трьох різних напрямках. 

За словами Бєлковського цей проект є свідомим піар-блефом.

За матеріалами: Радіо Свобода / Релігія в Україні

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: