ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 10 жовтня 2012 р.

10.10.2012р. Б. / Церква задоволена Нобелем за стовбурові клітини

 
Католицька Церква радо сприйняла звістку про нагородження Нобелівською премією в галузі медицини за дослідження над стовбуровими клітинами, які походять не з ембріонів, а з дозрілих клітин самого пацієнта.

Єпископ Марсело Санчес Сорондо, канцлер Папської Академії Наук, у зв’язку з цим нагородженням висловив сподівання, що рішення Нобелівського комітету стане виразним сигналом для вчених і тих, хто фінансує їхні дослідження. Виявляється, аби отримати такі клітини, не потрібно позбавляти життя людські ембріони. Бо ж кращі результати приносить використання клітин, які походять із тіла самого пацієнта і добуття яких не викликає моральних сумнівів, зазначає канцлер Папської Академії Наук.

Нобелівську премію медикам Сіньє Яманакі та Джону Гердону схвалили також європейські єпископи. Заяву щодо цього оприлюднила Конференція єпископатів Євросоюзу (СОМЕСЕ). Її генеральний секретар о.Петро Мазуркевич сказав: ця нагорода тим більше важлива, що Євросоюз усе ще збирається фінансувати проблемні дослідження клітин, що походять з ембріонів.

«Дослідження, проведені, зокрема, паном Яманакі, показують, що набагато більше перспективними, з медичного погляду, є ті стовбурові клітини, які не викликають жодних етичних сумнівів, – сказав о.Мазуркевич. – На мою думку, це також є доказом того, що коли говоримо про етику й науку, то етика не зачиняє дверей перед розвитком науки, перед науковими дослідженнями, а лише вказує правильні двері і таким чином захищає людство перед таким розвитком науки, який остаточно зробив би цей світ нелюдським, і вказує ті напрями, в яких потрібно розвивати дослідження, аби зробити цей світ більш людським».

За матеріалами: wiara.pl

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: