ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 30 жовтня 2012 р.

30.10.2012р. Б. / Гелловін – це популяризація окультизму і магії


1 листопада у Католицькій Церкві відзначають свято Всіх Святих і згадують усіх померлих. Це час, коли наші очі звернені до остаточних речей. Натомість дуже часто нам нав’язують святкування «свята» гелловін, яке є плодом розростання окультизму і магії, – йдеться в заяві, опублікованій на веб-сайті архиєпархії Варшави. 
 
Як зазначає Митрополича Курія у Варшаві, «коріння гелловіна пов'язане з поганським вшановуванням духів і кельтським культом бога смерті». 

У тексті згадується про Антона ЛаВея, засновника сучасного сатанізму. «Він сказав, що ніч з 31 жовтня на 1 листопада є найбільшим святом Люцифера. Саме тоді відбуваються чисельні вбивства, які мають ознаки окультизму. Церква відкрито виступає проти такої практики». 

Далі Курія нагадує, що за словами Катехизму Католицької Церкви: «Треба відкинути всі форми ворожіння. Звернення до сатани чи демонів, викликання мертвих або інші практики, які мають на меті дізнатися майбутнє (пор. Втор. 18, 10; Єр. 29, 8). Використання гороскопів, астрології, хіромантії, тлумачення віщувань і ворожінь, ясновидіння і звернення до медіумів є виявами бажання панувати над часом, над історією, і, нарешті, над людьми, а водночас мати таємну силу і знання. Ці практики суперечать честі та повазі, поєднаним з люблячим страхом, який ми зобов’язані мати лише до Бога» (2116).

«Часто окультні практики приховані під виглядом гри «підкуп духів», до якої залучають дітей, молодь та дорослих. Це не узгоджується з вченням Церкви. А гелловін – протилежне до покликання християнина». 


За матеріалами: Католицький Оглядач

Немає коментарів: