ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 5 жовтня 2012 р.

05.10.2012р. Б. / Ватиканський ієрарх: Католицькі організації не повинні фінансувати аборти

Голова Папської ради справедливості і миру кардинал Пітер Кодва Аппіах Тарксон застеріг католицькі організації від участі в просуванні абортів і контрацепції під виглядом поліпшення життя жінок у країнах, що розвиваються. 
 
Говорячи конкретно про такі групи, як Canada's Development and Peace, що працює під егідою Ватиканській Caritas Internationalis, Пітер Тарксон зауважив: «У нас не може бути організацій, заснованих за Католицькою Церквою, чиї принципи суперечили б вченню Церкви». 

Глава Папської ради озвучив цю позицію на пленарному засіданні Канадської конференції католицьких єпископів, де обговорювалося якраз питання Canada's Development and Peace. 

З'ясувалося, що ця організація брала участь у фінансуванні груп, що займаються просуванням абортів в країнах, що розвиваються. Для розслідування цієї ситуації була створена спеціальна комісія з єпископів. 

У даний момент іде розробка документів, які допоможуть католицьким організаціям знаходити партнерів для фінансування та співпраці. Після складання документи будуть представлені Конференції єпископів для затвердження. 

Тарксон підкреслив, що «повага до ще ненародженої людини так само невіддільна від соціальної доктрини Церкви, як Слово Боже невіддільне від справедливості і миру».

За матеріалами: Katolik.ru

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів: