ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

28.10.2016р. Б. / Блаженніший Святослав: «Об’єднавшись, ми можемо побороти міф про те, що корупція нездоланна» (+VIDEO)

Консолідація громадських організацій, Церков, всього українського суспільства, наша нульова толерантність до будь-якого зла, зокрема до зла корупції, наша готовність співпрацювати з усіма, хто є нашими однодумця, є елементами надії, що все-таки з корупцією можна боротися. Об’єднавшись, ми можемо побороти міф про те, що корупція є нездоланна.

Про це сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Живого ТБ» «Відкрита Церква» на тему корупції.

Предстоятель розповів, що УГКЦ має багато різних пропозицій, як можна боротися з корупцією. «Наша Церква має окрему душпастирську програму боротьби з корупцією. Один зі способів є так звані декларації чесності. Скажімо, у ХІХ столітті можна було побороти залежність цілих сіл від алкоголю за допомогою так званих книг тверезості. Наприклад, певна особа привселюдно декларувала, що вона відмовляється від вживання алкоголю. Ми відновили такі книги тверезості в сучасних душпастирських практиках…» – розповів духовний лідер греко-католиків.

«Щось подібне, – додав Блаженніший Святослав, – ми пропонуємо для студентів, викладачів, посадовців, коли пропонуємо заповняти такі декларації чесності».

«До речі, – продовжив Глава УГКЦ, – це не є щось таке, що вигадали греко-католики. Багато громадських організацій пропонують підписати таку декларацію: не беру і не даю хабарів... Знаю, що студент, який підпише таку декларацію чесності, повинен вдвічі більше працювати і вчитися, аби отримати добру оцінку, яку хтось може купити, давши хабара. Але коли такий студент медицини завтра стане лікарем, то, гадаю, більшість громадян України хотіли б лікуватися в такого лікаря, який не купляв оцінки, не купив диплома лікаря, а працював на нього, навіть коли працював подвійно, йдучи проти течії, йдучи проти стереотипу відносин студент/викладач у своєму навчальному закладі».

Блаженніший Святослав переконує, що нам потрібно повірити в перемогу. «І тоді ця віра, яка є передусім вірою в Бога, вірою в те, що добро завжди перемагає зло, має бути нашим гаслом, з яким ми можемо і повинні боротися з корупцією», – підкреслив Предстоятель.


Немає коментарів: