ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 15 серпня 2015 р.

15.08.2015р. Б. / "Церква в потребі": Церква в Україні продовжує боротися з темною спадщиною радянських часів

Сайт благодійної організацій «Церква в потребі» розмістив статтю, у якій йдеться про тяжкий радянський спадок в Україні й боротьбу проти тієї темряви, яку радянська окупація полишила після себе в нашій країні.

Хоча Радянський Союз відійшов у минуле, проте, його похмура спадщина усе ще зберігається в Україні. Архиєпископ-емерит кардинал Любомир Гузар висловив велику стубованість тим, що багато людей усе ще живе радянським минулим: «Старші люди почали своє життя в радянських часах і для них не просто змінити свій менталітет. Радянський менталітет усе ще присутній у політиці та економічному житті».

Блаженніший Любомир також висловив застереження і стосовно моделі Західної Європи. На думку Блаженнішого, там є багато доброго, але є і моральний лібералізм, який робить цю модель далеко не ідеальною.

Стаття констатує важкий економічний стан і бідність українського населення, що погіршується в результаті не тільки економічних негараздів, але й тривалої кризи, викликаної військовою агресією Росії проти України. Все більша кількість людей стають залежними від доброчинних церковних установ, зокрема від благодійних кухонь та «банків» одягу. Це ще додатково погіршується притотком біженців із зони конфлікту.

Римо-католицькому єпископу харківсько-запорізькому Станіславу Шикорадюку вдалося створити соціальний центр, який пропонує різноманітну допомогу потребуючим – амбулаторне лікування, різні форми консультування, але саме головне – душпастирську опіку. Для багатьох людей перша зустріч з Церквою відбувається саме через харитативне служіння Церкви. Єпископ-помічник цієї єпархії висловлює занепокоєння великою кількістю людей викинених на узбіччя суспільства, зокрема великою кількістю алкоголіків та наркоманів, які потребують не тільки гуманітарної допомоги.

«Церква в потребі» - одна з тих міжнародних католицьких організацій, які допомагають Церкві в Україні боротися з наслідками комуністичного панування. Торік ця організація надала Україні допомогу на суму 5 млн. американських доларів.

За матеріалами: www.churchinneed.org

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів: