ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 11 серпня 2015 р.

11.08.2015р. Б. / Побачило світ видання «Зцілитися від корупції»

Тема, яка сьогодні на вустах практично в усіх у нашому суспільстві. Як у владних структурах, так і в пересічному побуті, а зокрема, в українських мас-медіа. Церковний голос в особах її провідників на це явище є дуже актуальним і важливим. З огляду на це, Комісія УГКЦ Справедливість і Мир пропонує усім громадянам України український переклад книги Хорхе Маріо Бергольо, а сьогодні папи Римського Франциска,  під назвою «Зцілитися від корупції».

Як зазначає сам автор у вступі книги про ціль своєї праці – вона зводиться до прагнення «зрозуміти приховану в корупції небезпеку особистого й соціального занепаду… заохотити до постійної пильності та бажання перебороти те, що заважає відкрити наше серце зустрітися з Ісусом Христом».

Зміст книги включає розділи про корупцію та гріх, метод кращого розуміння феномену корупції, його властивих ознак появи та розвитку в особі та суспільстві. Важливим та цікавим є також розгляд даної проблематики на основі євангельських текстів. Окремий розділ видання розглядає тему «Занепад богопосвяченої особи», де автор пропонує читачу глибокі роздуми і пояснення, які звернені на вирішення та допомогу людині у світлі християнського бачення уникати, боротися та зцілятися від корупції-занепаду, підсумовуючи, на завершення, усе сказане словами: «Не бійся…Не бійся чого? Не бійся надії! Бо надія не розчаровує».

У післямові до українського видання книги, Верховний Архиєпископ-Емерит Кардинал Любомир (Гузар) підкреслює, що слова книги допомагають визначитися читачеві із власним вибором стосовно явища корупції, і що прочитавши її ніхто зможе більше виправдовуватися, кажучи: «я не зрозумів», або «так всі роблять».

Примірники нового видання передадуть у бібліотеки та наукові установи. Книгу надрукували у видавництві «Свічадо».

Немає коментарів: