ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

четвер, 1 серпня 2013 р.

01.08.2013р. Б. / «Ісус – милосердний, але не глупий»


кардинал Френсіс Джордж
На цинізм та інтелектуальну й моральну нечесність вісьмох політиків Демократичної партії, які заявляють себе католиками, а критикують учення Церкви щодо природи подружжя, вказав митрополит Чикаго, кардинал Френсіс Джордж.
 
Ці політики піддали публічній критиці рішення кардинала припинити матеріальну підтримку організації, що допомагає іммігрантам, і водночас публічно підтримує т.зв. одностатеві шлюби. Згадані політики звинуватили митрополита Чикаго, що він сприймає іммігрантів як «пішаків у політичній битві». 

За посередництвом Католицької кампанії за розвиток людини (CCHD), яка діє при Конференції єпископів США, архидієцезія Чикаго щороку призначала близько 25-30 тис. доларів на організацій, пов’язаних із державною Коаліцією за права іммігрантів та біженців (ICIRR). Однак коли ця організація публічно проголосила, що підтримує легалізацію гомосексуальних зв’язків, кардинал повідомив окремі товариства, що він не зможе їм далі переказувати фінансові засоби, хіба що вони відмежуються від ICIRR та публічно зречуться підтримки т.зв. «подружжів» геїв. 

У відповіді на лист політиків Демократичної партії, які критикують рішення кардинала, він підкреслив, що ICIRR не залишила йому жодного вибору, оскільки було порушено умови угоди, згідно з якою доброчинці дають гроші на боротьбу з бідністю за умови, що ці кошти потраплять до організацій, які шанують учення Католицької Церкви. Кардинал нагадує, що організації, які старалися добути кошти, на цю умову погодилися. Однак 23 травня ц.р. керівництво ICIRR, без консультації з членами окремих організацій, що входять до складу коаліції, публічно підтримало т.зв. гомосексуальні подружжя. На думку кардинала, це було зроблено виключно з огляду на політичні дивіденди. Він підкреслив, що використовувати старання Церкви, яких вона докладає для опіки над потребуючими, як приводу для нападу на католицьке вчення стосовно природи подружжя, це «нечесно з інтелектуального і морального поглядів». 

«Підписанти відкритого листа проголошували свою вірність католицькій вірі навіть тоді, коли цинічно закликали інших відкинути позицію Церкви. Церква – не приватний клуб, а Тіло Христа, який каже нам, що то Він є «Дорога, Правда і Життя». Оскільки вони католики, то знають, що за якийсь час кожен з нас стане перед цим самим Христом, аби скласти Йому звіт про своє служіння. Ісус – милосердний, але не глупий, Він знає різницю між тим, що добре і що зле. Маніпуляції як іммігрантами, так і Церквою задля політичної користі є злом», – написав кардинал Джордж. Цитуючи енцикліку «Lumen fidei», він нагадав, що подружжя – це «непорушуваний зв’язок між чоловіком та жінкою», який постає з їхньої любові, а вона є знаком та присутністю любові Божої; постає з визнання та прийняття блага сексуальної відмінності, завдяки чому подружжя може стати єдиним тілом і здатним народити нове життя.

 «Іншими словами, – пояснює кардинал, – коли йдеться про подружжя і сім’ю, то чоловіки й жінки не є ідентичними та взаємозамінними. Весь цивілізований світ це знає». 

Ієрарх запевнив, що Церква збирається й надалі допомагати бідним іммігрантам, за посередництвом організацій, які поважають католицьке вчення. 

За матеріалами: wiara.pl

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів: