ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 13 серпня 2013 р.

12.08.2013р. Б. / Сподіваємося, хрест повернеться на своє місце

Радом, поліція
Радомські єпископи (Польща) Генрик Томасік і Адам Одзімек опублікували заяву, в якій висловили «рішучий протест проти практики знімання Хреста з тих місць, де він був присутній».
 
Також пастирі Радомської дієцезії сподіваються, що «Хрест повернеться на своє місце і допомагатиме у зміцнюванні постави служіння тих, хто піклується про загальне благо та громадський порядок». 

Справа розпочалася кілька днів тому, коли група поліцейських, які служать у Радомі, звернулася до шефа мазовецького відділку з проханням відкликати з посади голову радомської поліції Кароля Швальбе (на фото). Цей поліцейський звелів зняти хрест зі стіни радомського відділку та наполягав, аби його підлеглі не йшли у паломництво на Ясну Гору в Ченстохові. 

У вівторок комендант Швальбе оприлюднив відкритий лист до працівників та службовців поліцейського відділку в Радомі. Він зазначив, що у своїй професійній діяльності завжди керувався повагою до іншої людини, без огляду на її віровизнання, і підтримує службові стосунки з людьми різних релігій, а знімати хрести зі стін нікого не намовляв. Просто як невіруюча людина він вирішив, що у його кабінеті й секретаріаті будуть тільки державні символи. 

Цю справу не оминули увагою радомські єпископи — ординарій Генрик Томасік і єпископ-помічник Адам Одзімек. Вони висловили протест проти практики знімання Хреста із тих місць, де він був присутній. 

«Поваги до Хреста вчили нас великі духовні провідники, — зокрема, сказано в листі єпископів. — Йоан Павло ІІ у день 6 червня 1997 року, в Закопаному, закликав: “…коли скінчилося ХІХ століття й розпочиналося нинішнє, ваші батьки на вершині Гевонту встановили хрест. Цей хрест там стоїть і понині. Він є німим, але промовистим свідком наших часів… Возлюблені брати і сестри, не соромтеся цього хреста. Старайтеся щодня приймати хрест і відповідати на любов Христа. Захищайте хрест, не дозвольте, аби ім’я Боже ображалось у ваших серцях, у сімейному чи суспільному житті. Дякуймо Божому Провидінню, що хрест повернувся до шкіл, громадських установ і лікарень. Нехай він там залишиться! Нехай нагадує про нашу християнську гідність і національну автентичність, про те, ким ми є і куди йдемо, і де наші корені.” 

(…) Хрест є вираженням любові та знаком самопожертви для інших. Це не тільки святий знак для кожного християнина: він становить також важливий елемент автентичності європейської культури, наявний у національних символах багатьох країн та організацій і становить головний мотив багатьох нагород. Отож хрест має універсальний вимір. Захист хреста є нашим спільним завданням. Права невіруючої меншості мають поєднуватися з обов’язком поваги до прав більшості людей віруючих. Не можна ранити почуття тих, для кого хрест є символом найвищих цінностей», — написано в листі єпископів. 


Радомські пастирі з вдячністю згадують тих, хто в історії Польщі захищав хрест і християнство, і вболівають, що останнім часом помітні прояви «боротьби з Хрестом у нашій Вітчизні». А тим, хто збирався йти у паломництво до Ченстохови, єпископи дякують.

 
За матеріалами: wiara.pl

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: