ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 21 травня 2012 р.

21.05.2012р. Б. / Тернопіль: відкриті лекції та круглий стіл про економіку і мораль


Італійський професор, фахівець з економіки та менеджменту, автор багатьох книжок та наукових праць з економіки, етики та духовності, д-р Джузеппе Арджолас 17 травня побував у Тернополі. Як повідомив Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, він прочитав відкриті лекції та став учасником круглого столу зі студентською молоддю й фахівцями в галузі економіки – заходах у рамках всеукраїнського проекту «Демократичні цінності студентської молоді».
 
У Тернополі проект реалізовано за ініціативою Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», спільно з Тернопільським товариством студентів-католиків «Обнова» та за сприянням курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Організатори – о. Тарас Чубара та о. Олег Лука, референт згаданої Комісії.

Зранку відбулась відкрита лекція «Економіка взаємності у світлі сучасності»для студентів та викладачів різних факультетів Тернопільського національного технічного університету. Потім настав час обговорення. 


Як зазначив після зустрічі проректор університету Олег Герман, «італійський фахівець відкрив для слухачів спосіб і можливість не лише реалізовувати себе в галузі економіки та менеджменту, а й плекати християнські цінності. Він запалив у наших серцях вогники, і наше завдання тепер – підтримувати цей вогонь і нести його іншим». Своєю чергою, о. Іван Січкарик, доктор біблійних наук, зауважив, що «професор Джузеппе Арджолас уміло подав студентам та професорам мовою економіки спосіб практикування і розуміння економічних справ у світлі християнських цінностей, як, скажімо, у світлі біблійних наук подаються Заповіді Божі і спосіб їх сприйняття та реалізації». 

Італійський професор поспілкувався з архиєпископом митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василем (Семенюком), ознайомився з діяльністю та функціонуванням економічного й інших робочих відділів місцевої курії. Разом з ним гості міста відвідали паломницький центр у с. Зарваниця, щоб там спільно помолитися.

Увечері ж відбулася друга д-ра Арджоласа з молоддю Тернополя, головно з представниками «Обнови», у приміщені благодійного фонду «Карітас». Після лекції відбувся круглий стіл, де крім бізнесу, економіки, підприємництва мова йшла про духовність, етику, мораль, життєві приклади та досвід. Отець Олег Лука розповів про діяльність та ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», про важливу роль і участь студентської молоді в житті спільноти, організації, парафії, Церкви. На завершення зустрічі д-р Арджолас відзначив: «Бути насправді щасливим можливо лише за умови, якщо ти особисто докладаєш зусиль для щастя іншої особи, тобто ближнього. Справжнє щастя не купується, його неможливо виміряти, воно не має дна, бо місцем його перебування є людське серце». Дякуючи за цю змогу ділитися знаннями й досвідом із студентською молоддю, італійський професор побажав усім прагнути щастя і бути щасливими. А в цьому, як він зазначив, особливо допомагає святе Євангеліє. 


Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів: