ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 2 травня 2012 р.

02.05.2012р. Б. / Британія: податки не повинні бути неморальними



 

Найвищий за рангом католицький ієрарх Шотландії, 74-річний архиєпископ Сент-Ендрю та Единбурга, кардинал Кійт О’Браєн звинуватив британського прем’єр-міністра Девіда Кемерона в тому, що його податкова політика ігнорує бідних, фаворизуючи багатих, а отже – вона неморальна.
 
Кійт О’Браєн, який отримав кардинальський капелюх 1985 року з рук блаж.Йоана Павла ІІ, піддав критиці дії прем’єр-міністра за те, що противиться обкладанню податками банків та фінансових інституцій за транзакції (т.зв. «податок Робіна Гуда»). 

«На моє переконання, Девід Кемерон як голова уряду має серйозно переглянути своє негативне ставлення до податку Робіна Гуда, який у багатих забрав би мало, а бідним вельми би допоміг, – сказав цей ієрарх в інтерв’ю для ВВС Scotland. – Бідняки дуже постраждали внаслідок фінансової кризи останніх років, а найбагатші не зробили майже нічого, аби їм допомогти». (У 2008-2009 роках Велика Британія переживала глибокий економічний спад, викликаний крахом фінансового сектора, наслідки чого відчутні донині.) 

«Я хотів би сказати прем’єрові, щоб він мав на увазі не тільки своїх вельми заможних колег із сектора фінансових послуг, а й також моральний обов’язок допомагати бідним», – підкреслив архиєпископ. Він пояснив, що під «бідними» не розуміє людей, повністю позбавлених засобів для прожитку, а тих, хто вважав себе досить добре влаштованим у житті, а внаслідок кризи з’ясував, що рівень пенсії катастрофічно змалів, що молоді сім’ї не можуть бути самостійними. 

Висловлювання церковних ієрархів на тему фінансової політики – це рідкість у Великій Британії. 

Останній бюджет на 2012-2013 обліковий рік, проголошений у березні, знизив до 45% (з 50%) найвищу податкову ставку для тих, хто заробляє понад 150 тис. фунтів на рік. Кемерон також не погоджується на одностороннє впровадження податку на фінансові транзакції, побоюючись, що це може зашкодити конкурентоздатності лондонського ділового центру. 

Католицька благодійна організація Scottish Catholic International Aid Fund опублікувала підрахунки: податок Робіна Гуда за ставкою 0,05% від вартості транзакції приніс би 20 млрд фунтів щороку. Уряд прем’єр-міністра Кемерона заявив, що «прем’єр зобов’язаний допомагати людям, які борються з фінансовими труднощами, але, приймаючи уряд, він отримав також і величезний борг». 

Прес-секретар Даунінг стріт нагадав, що, виходячи з піклування про тих, хто заробляє найменше, уряд підвищив вільну від податків квоту і базову державну пенсію.
 

За матеріалами: wiara.pl 

Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів: