ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 20 грудня 2011 р.

20.12.2011р. Б. / Ватикан нагадує про етичні основи економіки

"Людство не було створене для того, щоб служити ринкові, але ринок має служити всій людській сім'ї". Про це нагадав Архиєпископ Сільвано Томазі 8-й конференції Світової організації торгівлі, що відбувалася з 15 до 17 грудня у Женеві, повідомляє Радіо Ватикану. Спостерігач Святого Престолу при місцевих відділеннях ООН та інших міжнародних організаціях у своєму слові нагадав про нинішню кризу і те, що її наслідки відчувають, насамперед, найвразливіші групи, особливо молодь, котрій загрожує безробіття. "У цьому контексті делегація Святого Престолу хотіла би нагадати про етичні основи торгівлі", – сказав Архиєпископ Томазі.

Ватиканський експерт зауважив: "Етика не є зовнішнім елементом економіки та економіка не має майбутнього, якщо вона не бере до уваги етичні аспекти. Вона не діє лише завдяки саморегуляції ринку, ні тим паче завдяки порозумінню, що зводиться до примирення інтересів найвпливовіших країн. Вона мусить також враховувати, що працює на користь людині. Виробництво товарів та ресурсів і стратегічне управління ними вимагають етики і загального блага. Без них економіка стає наївною, цинічною і приреченою на провал. Кожне   економічне рішення має свої моральні наслідки. Економіка потребує етичного бачення, що зосереджується на особі і здатне створити точки опори для нових поколінь. Спрямована на розвиток економічна та торговельна діяльність має ефективно боротися з бідністю". Архиєпископ Томазі нагадав, що Апостольська Столиця неодноразово закликала до нової моделі розвитку.


За матеріалами www.radiovaticana.org


Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: