ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

суботу, 17 грудня 2011 р.

17.12.2011р. Б. / Догналу відмовили у продовженні візи

З приватних джерел редакція «Католицького Оглядача» отримала інформацію про те, що Антоніну (Іллі) Догналу, громадянину Чеської Республіки, очільникові псевдохристиянської секти, відомої в Україні також під назвою «догналівці», відмовили у продовженні візи на перебування в Україні.

Сам Антонін Догнал уже заявив, що не збирається коритися цьому рішенню і попри незаконність перебування в Україні продовжить свою деструктивну діяльність. Підтвердженням його слів стало кількаденне пікетування головного управління МВС України у Львівській області, під час якого адепти і симпатики очолюваного Догналом угрупування вимагали скасувати  рішення Управління ГІРФО ГУМВС України у Львівській області і залишити їхнього ґуру в Україні.

Заява Догнала і агресивні публічні акції його прихильників дозволяють припустити, що не виключений тиск на посадовців, які прийняли таке рішення щодо Догнала.

Особа, котра надала інформацію, висловила занепокоєння щодо можливого тиску «згори» з метою посприяти, щоб відмову на перебування в Україні чеському провідникові таки скасували, оскільки, очевидно, що догналівці мають неабияку підтримку з боку окремих високопосадовців, що неодноразово допомагало їм в подібних ситуаціях уникнути відповідальності за свої дії.

Сподіваємось, що цей важливий крок у забезпеченні громадського порядку і міжконфесійного спокою  в Україні не залишиться поза увагою і відповідальні особи, які прийняли таке непросте, з огляду на ширину питання, рішення отримають належну підтримку з боку громадськості та ЗМІ України.  

Інформацію про те, як це рішення втілюватимуть у життя, наша редакція на разі уточнює у відповідних органах України.

Довідка:

Ілля Антонін Догнал, громадянин Чеської Республіки, екскомунікований (відлучений від Церкви) священик, колишній агент чеських спецслужб. У 2008 році Ілля Догнал і його найближче оточення – Роберт Обергаузер,  Маркіян Гітюк, Методій Шпіржик  – самопроголосили себе єпископами і зі своїми симпатиками утворили секту, яку назвали «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква». Ще за деякий час очільники догналізму викляли увесь провід і духовенство Греко-Католицької Церкви, а згодом і усієї Католицької Церкви включно з Намісником Петра Папою Римським Бенедиктом XVI,  натомість вони постійно звертаються зі словами підтримки до Патріарха Російської Православної Церкви.

Адепти секти під керівництвом Іллі Догнала неодноразово порушували громадський порядок, підбурювали до міжрелігійної ворожнечі, кілька разів намагалися силою захопити культові споруди без жодного на це права. Кульмінацією їхньої діяльності стало побиття Догналом жінки з нанесенням їй тілесних пошкоджень під час спроб незаконно заволодіти каплицею у Львові.

Додаткову інформацію про секту Догнала можете знайти за цими посиланнями:
http://catholicnews.org.ua/tag/dognalizm#point
http://christusimperat.org/uk/taxonomy/term/150
http://christusimperat.org/uk/blog/6

Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів: