ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

неділю, 17 травня 2015 р.

17.05.2015р. Б. / Американський соціолог: "Русскій мір" не має нічого спільного з християнством"

«Русскій мір» немає нічого спільного з християнством – таку думку висловив професор соціології Джорджтаунського університету (США) Хосе Казанова у своєму інтерв’ю інтернет виданню «dt.ua».

На думку вченого «Концепт "русскій мир" пов'язаний виключно з територіальними претензіями імперської системи», а не з християнськими ідеями.

Говорячи про втілення в життя ідей цього проекту професор Казанова зазначив, що «тепер ми бачимо, що відбувається, коли Московський патріархат стає єдиною офіційною легітимною організацією в Криму, Донецьку та Луганську. Мають проблеми кримські татари, греко-католики, протестанти і прихожани Київського патріархату. Тобто конфлікт не є релігійним, але релігія відіграє в ньому колосальну роль внаслідок того, що збіглися інтереси двох проектів — імперського державного проекту "Росія" і релігійно-канонічного від МП, який претендує на території так званого "русского мира"».

Американський науковець також відзначив релігій використовується Москвою для спроби легітимізувати свої імперіалістичні амбіції: «Кожна складова конфлікту шукає легітимації своїх дій. Наприклад, Путін каже: Крим російський, бо це сакральне місце — там був хрещений Володимир. Чи це справжня причина? Ні. Адже факт хрещення не пов'язаний ані з російським, ані з українським урядом. Крим російський, бо так хоче Російська імперія. Однак цим аргументом можна мобілізувати і церкву, і віруючих, зробивши конфлікт інтеррелігійним».

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів: