ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

пʼятницю, 1 травня 2015 р.

01.05.2015р. Б. / 8 золотих думок про святого Йосифа

Сьогодні особливим чином роздумуємо про життя і святість Обручника Діви Марії та Опікуна Ісуса. Що про нього казали святі? 

Св. Хосемарія Ескріва:  Святий Йосиф, Батько Христа, є одночасно й твоїм Отцем і Господом - звертайся до нього.

Св. Йоан XXIII: Святого Йосифа я дуже люблю ‒ до такої міри, що не можу почати дня, ані його закінчити без першої і останньої думки, зверненої до нього.

Св. Хосе Марія Віласека: Могутність святого Йосифа нескінченно перевершує силу всіх ангелів і святих, зібраних разом, оскільки він є водночас потужний в серці Бога, як і Марії.

Св. Альфонс Лігуорі: Кожен мусить знати, що після Божої Матері ‒ святий Йосиф є зі всіх святих найулюбленіший Богом. Завдяки тому має він велику силу Господа в собі і може отримати благодаті для своїх прихильників.

Св. Тереза  від Ісуса: Хто не знайшов ще вчителя, який 6и його навчив внутрішньої молитви, хай собі цього хвалебного Святого візьме за вчителя і провідника, а під керівництвом його не заблукає. Вже багато років, скільки пам'ятаю, щороку в день його свята прошу про якусь благодать ‒ і завжди її отримую, а якщо моє прохання в чомусь невідповідне, він його завжди виправить для більшого мого блага.

Св. Франциск Сальський: Благословенна Діва була дитиною, і святий Йосиф знав про це досконало, але він також знав, що була вона свята, чиста і ангельська, і не міг собі уявити Її винною  у скоєнні гріха ‒ тому також залишив Її Божому суду . Чому так зробив? Новий Заповіт ясно про те говорить, оскільки "був він справедливою людиною" (Мт.1,19). Справедлива людина, коли не може знайти пояснення вчинків або чийогось наміру, кого дуже поважає і шанує, не засуджує його, але залишає Божому суду.

Св. Бернард з Клерво: Від деяких святих ми отримуємо допомогу в особливих справах, але від святого Йосифа допомога дається у всіх, а, крім того, захищає він усіх, хто з покорою звертаються до нього.

Папа Леон XIII: "У святому Йосифі голови родин мають найправильніший взірець батьківської чуйності і дбайливості; подружжя - досконалий зразок любові, згоди і подружньої вірності; юнаки і діви – взірець і, разом з тим, опіку своєї цнотливості. Люди шляхетного роду повинні вчитися з його прикладу, як завжди і всюди, і в нестачі, зберегти шляхетність душі: багаті ‒ як турбуватися над усе про блага вічні. (...)

Немає коментарів: