ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 17 січня 2012 р.

17.01.2012р. Б. / Світу потрібні професіонали-католики

Кардинал Зенон Грохолевский, префект Конгрегації Католицької Освіти, заявив, що сьогоднішній світ потребує католицьких журналістів, соціологів, політиків, юристів. «Місія мирян не в розповіданні проповідей, а в християнському свідченні в політиці,  в бізнесі, в суспільному житті, в медицині. Тому ми вимагаємо того, щоб існували католицькі університети», - сказав кардинал Грохолевский. 

 
Ієрарх підкреслив, що «Бенедикт XVI завжди нагадує в своїх промовах спрямованих до вчених про те, що необхідно розширювати горизонти віри». «Людина не може не задаватися питаннями про сенс життя, роботи, наукових досліджень. Якщо не запитувати себе про це, то дуже просто можна дійти до заперечення будь-яких етичних меж в науці, як це було у випадках медичних експериментів на людях за часів Гітлера, в ім'я науки і прогресу», - сказав кардинал Грохолевский. 


Ієрарх зазначив, що суттю католицької освіти є не тільки надання знань, але цілісне виховання людської особистості, тому такі навчальні заклади користуються популярністю в світі. «Необхідно навчити людину, щоб вона свої знання використовувала для блага всього людства», - підкреслив кардинал. 


Префект ватиканської дикастерії розповів, що до її компетенції входять не тільки питання, пов'язані з діяльністю католицьких шкіл та університетів - велика увага приділяється духовним семінаріям. Ієрарх зазначив, що у вихованні священиків найважливішим є формування духовності. «Саме духовність впливає на людську, наукову і пастирську підготовку священика», - сказав кардинал. 


За матеріалами: КАТОЛИЦЬКІ НОВИНИ


Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів: