ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

вівторок, 29 серпня 2017 р.

29.08.2017р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (21.08 – 27.08)

В понеділок, 20 серпня, львів’яни мали можливість побувати в підземеллі храму Преображення Господнього на показі унікального документального фільму „Справа Рифи“ про Патріарха Йосифа Сліпого . Двогодинна стрічка відкрила чимало цікавих сторінок не лише з його життя, а й історії Української Греко-Католицької Церкви і розгортання подій на „великій шахівниці“ світу в часи Другої світової війни та після її завершення, коли назрівала небезпека страшної Третьої світової війни. Стрічка демонструє велику силу духу і віри  Йосифа Сліпого, які допомогли йому витримати всі жахливі випробування і залишитися не просто людиною, а пастирем. Попри все знаходити сили виконувати обов’язки Митрополита, ризикуючи життям хрестити і висвячувати, проводити Служби Божі, влаштовувати серед в’язнів лекції й дискусії на філософські та релігійні теми, підтримувати підпільну Церкву в Україні. Зрештою, переглянувши стрічку, можна побачити, який страх Патріарх Сліпий наганяв на радянську владу навіть в ув’язненні. Коли після вісімнадцяти років страшного ув’язнення та заслання Йосифа Сліпого врешті відпустили до Риму вмирати (на це сподівалися каральні служби), він прожив ще майже двадцять років, сповнених праці. Він об’єднав свою паству, розсіяну по всьому світові, проголосив Патріархат УГКЦ, побудував монастирі і храми, видав наукові праці. Голови великих держав приймали нашого Патріарха з великими почестями, як представника України. Він став третім кардиналом в історії УГКЦ.

21 серпня у вівторок, в приміщенні Відділу зовнішніх зв’язків Московського патріархату Держсекретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін зустрівся з главою цього відділу митрополитом Алфєєвим. За повідомленням московсько-православної сторони, глава московсько-православної дипломатії використав цю зустріч для чергового вербального нападу на державу Україна та УГКЦ. Алфєєв пожалівся Держсекратарю Ватикану на, начебто, дискримінаційні для УПЦ МП норми законопроектів Верховної Ради України № 4128, 4511 і 5309. Та знову напав на УГКЦ за начебто заполітизовані та агресивні висловлювання окремих представників УГКЦ, правда з повідомлення Московського патріархату не відомо на чию адресу, буцімто, звучали такі висловлювання. Алфєєв відомий своїми скандальними, маніпулятивними і брехливими заявами на адресу УГКЦ та України.

22 серпня, в середу, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав з міністром із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишом обговорили проблеми переселенців і шляхи їх вирішення. Блаженніший Святослав розповів також про діяльність Карітасу України та стратегію створення 10-х пасторальних місій навколо лінії розмежування, аби бути ближче до людей, які перебувають на окупованій території і надати їм соціальну допомогу.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав узяв участь у зустрічі з делегатами Річних загальних зборів Світового конгресу українців з нагоди його 50-річчя, яка відбулася 25 серпня, у п’ятницю, у приміщенні Міністерства закордонних справ України. У привітальному слові Предстоятель відзначив, що «світовий конгрес українців став невід’ємною частиною великої світової політики. Це – потужна сила української громади в цілому світі. Це – потужна сила, яка говорить від імені українського народу, який живе не тільки в Україні, а й по цілому світі», -  вважає Блаженніший Святослав.

В неділю, 27 серпня, наприкінці Архиєрейської Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, Блаженніший Святослав привітав студентів, школярів та освітян із новим навчальним роком. Глава Церкви запевнив у своїй особливій молитві за студентство, дітей, школярів: «За християнською традицією найкраще розпочинати навчання, приступивши до Таїнств Сповіді та Євхаристії. Думаю, Ісус Христос поблагословить вас на цей новий навчальний рік і поблагословить у цих Святих Таїнствах Церкви», − сказав Блаженніший Святослав.

Пропонуємо до Вашої уваги:
Блаженніший Святослав про цінність людського життя  в ефірі «Живого ТБ» у проекті «Відкрита Церква»
Нещодавно у видавництві отців Василіян «Місіонер» (missioner.com.ua) побачила світ книга світлої пам′яті Блаженнішого Любомира Гузара під назвою «Учителю, іду за тобою. Це збірка його останніх проповідей за період 2008-2016 років.

Анонси:
29-31 серпня у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбудеться Всецерковна катехитична конференція за участю катехитів із Аргентини, Бразилії, Європи, Канади та США. Участь в  заході візьме Патріарх УГКЦ Блаженніший Святослав, який очолить для учасників конференції Архиєрейську Божественну Літургію та звернеться до них із своїм пастирським словом. Протягом днів конфренції звучатимуть доповіді про Катехизм УГКЦ, значення Святого Письма в катехитичному служінні, особливості катехитичного служіння в єпархіях УГКЦ закордоном та в Україні та інші. Крім цього, відбудеться представлення книг міжнародного біблійного коментаря, представлення напрацювань Катехизму для молоді «Ми йдемо з Христом». 

3 вересня (неділя) молодь Тернополя запрошують востаннє перед навчальним роком весело провести час. «Встань з дивану» - саме під таким гаслом у центрі Тернополя відбудеться 6-тигодинний форум християнської молоді, яку готує провід УГКЦ Тернополя та активісти молодіжних християнських спільнот.

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів: