ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 17 лютого 2016 р.

17.02.2016р. Б. / Десятилітня Настя Тимо – юний талановитий автор-іконописець (+VIDEO)

«На виставках ікон я могла ходити годинами і все розглядати», - ділиться Настя у своїй розповіді про початки її перших кроків іконописання.
Свою першу ікону «Святого Миколая» дівчинка написала у десять років. Відтак були дві наступні - «св. Юрія Змієборця» та «Різдва Христового», над останньою з яких Настя працювала п’ять днів. Як розповіла дівчинка, після написання першої ікони у неї з’явилася мрія: подарувати цю роботу комусь зі своїх вчителів.
За її словами, якоїсь особливої підготовки до написання ікон у неї не було. «Я особливо не готувалася і ніколи не ходила на різні гуртки малювання… - розповіла Настя, - …я любила просто брати листок, олівець і вдома малювати годинами». В іконописній школі «Радруж», УКУ, де працює мама Насті, дівчинка почала навчатися ще з дев’яти років. Обов’язковою умовою навчання, як зазначила Настя, є старовинна молитва Іконописця, яку всі моляться перед початком заняття. «Молитва дає велике натхнення для писання ікони», - поділилася юна майстриня. Пропонуємо коротку розповідь Насті Тимо, учениці п’ятого класу Школи святої Софії м. Львова.

Немає коментарів: