ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 3 лютого 2016 р.

03.02.2016р. Б. / США: сліпа жінка прозріла після молитви біля мощей маронітського святого Шарбеля Махлуфа

Іспано-американка Дафна Гутьєррес, яку лікарі визнали сліпою, знову бачить після молитви біля мощей ліванського святого Шарбеля Махлуфа в маронітській церкві міста Фінікс, Арізона, США.

Два місяці тому лікарі визнали Дафну - матір трьох дітей - незрячою. Багато віруючих говорять про нове чудо арабського подвижника, який був канонізований в жовтні 1977 року Папою Павлом VI. Дізнавшись про зцілення жінки, тисячі паломників стали стікатися в маронітську церкву Фінікса.

«Дивовижне одужання сліпої жінки зміцнює шанування св. Шарбеля як чудотворця у США, - пише на сторінках ліванської газети «L'Orient-Le Jour» журналіст Фаді Нун. - Пустельника з Аннайя шанують як чудотворця у всіх кінцях землі - особливо там, де живуть мароніти».

У Фініксі присутня численна ліванська громада, більшість членів якої - християни-мароніти (католики східного обряду). Богослужіння у церкві св. Йосипа здійснюються на трьох мовах - арабською, англійською та іспанською. Мощі св. Шарбеля подорожують по маронітських парафіях США з нагоди прийдешнього 50-річчя канонізації святого. У Фініксі святиня побувала всього три дні - з 15 по 17 січня.

Проблеми із зором почалися у Дафни Гутьєррес в 13-річному віці. Хвороба торкнулася зорового нерва, а хірургічна операція не принесла успіху. Восени 2014 вона повністю осліпла на ліве око, а в листопаді 2015 - і на праве. Лікарі прийшли до висновку, що вилікувати жінку вже неможливо. Щоб не бути тягарем близьким, Дафна збиралася переселитися в спеціальний притулок для незрячих.

Побачивши на вулицях Фінікса афіші, що повідомляли про принесення мощей св. Шарбеля, родичі Дафни переконали її піти в маронітську церкви, щоб помолитися про зцілення. 16 січня жінка прийшла в храм і розповіла про своє горе настоятелю, о. Віссама Акіко. «Я поклав руку їй на голову, потім на очі і став просити Господа, щоб Він зцілив її молитвами св. Шарбеля», - свідчить священик. На наступний день, в неділю, Дафна і її родичі були на літургії в церкві св. Йосипа, а вранці в понеділок, 18 січня, відбулося незрозуміла, з точки зору медицини, подія: жінка знову стала бачити.

За словами офтальмолога ліванського походження д-ра Джиммі Сааде, наука не в силах пояснити, що трапилося. Журналіст Фаді Нун також посилається на іншого лікаря із сорокарічним стажем, який сказав йому, що в історії медицини не було випадків одужання від недуги, якою страждала Дафна.

Св. Шарбель Махлуф народився в 1828 році в ліванському селищі Бекаа-Кафра в бідній селянській родині. При хрещенні отримав ім'я Йосип. У 23 роки вступив до монастиря св. Марона в Аннайя. Приніс вічні обіти в 1853, був висвячений у священичий сан в 1859, з 1875 вів життя пустельника. Помер після нетривалої хвороби в переддень Різдва, 24 грудня 1898 р. Після смерті його тіло довгий час залишалося нетлінним, і за молитвами до нього стали відбуватися чуда.

Немає коментарів: