ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

середу, 28 жовтня 2015 р.

28.10.2015р. Б. / Храмове свято Царя Христа УГКЦ у Луганську

У свято Царя Христа, 25 жовтня, парафія УГКЦ м. Луганська торжественно святкувала своє храмове і престольне свято. На Божественній Літургії було близько сорока осіб.

Настоятель храму і парох парафії о. Михайло Ющишин у своїй проповіді наголосив на важливості цього свята, на тому, що головний сепаратист сатана розділяє Царство Боже, він потягнув за собою у царство темряви та пекла третю частину ангелів небесних, спокусив Адама і Єву, що втратили рай земний, намовив вибраний народ, який взивав до Самуїла - хочемо царя земного, а потім до Понтія Пилата – нема в нас іншого царя, крім кесаря. Та Христос відновлює царство і найперше взиває – покайтеся, бо Царство Небесне близько… та Царство моє не від світу цього… Я – Цар, я на те й народився, щоб свідчити істину, і хто від істини, той слухає моє слово…

Прекрасним доказом прослави і визнання Христа як Царя була присутність на Літургії і вірних римо-католицької парафії, і двох православних священиків, які прийшли розділити з греко-католицькою громадою радість їх храмового свята.

Після многоліття Папі Римському, Блаженнішому Святославу, правлячому єпископу парафіянам та гостям у храмі Царя Христа було здійснено водосвяття, окроплення свяченою водою та мирування присутніх.

За святковим столом у парафіяльній трапезній вірні радісно ділилися враженнями, приємними згадками з минулих років, особливо втраченого 2014, коли не можливо було звершити Святої Літургії, висповідатися та причаститися. А потім ще довго лунали телефонні дзвінки від всіх вірних, розкиданих від Закарпаття аж до Луганщини, які вітали одні одних. Так парафіяльне свято луганських греко-католиків обійняло всю Україну і кожний відчував особливе тепло Божої Любові, як за «пазухою» у ЦАРЯ ХРИСТА!

Повідомив о. Михайло Ющишин

Джерело:    Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів: