ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

понеділок, 5 жовтня 2015 р.

05.10.2015р. Б. / Нагодувати голодного і допомогти йому повернути гідність. Звернення Папи до фонду «Банк продовольства»

Бідняки і мігранти - це «люди, а не цифри», - нагадав Папа Франциск, звертаючись на аудієнції до фонду «Банк продовольства». Зустріч відбулася з нагоди 25-річчя заснування цієї благодійної мережі, яка тільки в поточному році забезпечила харчуванням більше півтора мільйонів знедолених в Італії.

Голодуючі - це «скандал, який загрожує життю та гідності» людини, це несправедливість, більше того, це - наш гріх. Папа закликав допомагати бідним, «зустрічаючись з ними поглядом» і пізнаючи в них плоть Христову, і не тільки давати їм їжу, а й допомагати стати на ноги і відновити власну гідність.

Необхідно продовжувати боротьбу проти марнотратства, розподіляючи надлишки продуктів між нужденними, зазначив Папа, звернувши особливу увагу на потреби мігрантів. Для того щоб допомагати бідним - підкреслив Св. Отець - потрібно «виховати в собі людяність і бачити людство в кожній людині».

Немає коментарів: